Lördagsenkäten: Så blir mitt år som debutantbloggare

De flesta av oss har inga mediala krafter, men vi tänkte ändå försöka oss på att spå framtiden. Så här kommer våra respektive 2021 att se ut:

Gudrun: Jag kommer bli den minsta lästa debutantbloggaren 2021 men det passar mig eftersom mina rötter finns i något slags alternativ kulturscen. Att ”dela ett inlägg” är lite pinsamt. Ian Curtis delade aldrig ett inlägg. De första månaderna av 2021 kommer präglas av – manusbearbetning. Det vet jag, eftersom jag precis haft möte med Systerkonspirationen som föreslog att jag skulle ta bort en femtedel av det jag skrivit! I juni går jag på Anns releasefest. Vaccinationerna har löpt på. Hennes mediavänner står som packade sillar och sörplar i sig bubbel. Jag ställer mig mitt ibland dem, trots att jag inte känner någon. Så drar jag in lukten av deras svett och känner livet i mig. Läsåret ges ut någon gång och tas emot på något sätt. Det här känns lite suddigt och overkligt att tänka på. Hösten 2021 kommer jag till min hemstad Norrköping och medverkar på Kulturnatten på Stadsbiblioteket. Någonting inom faller på plats. Efteråt kan jag på allvar börja skriva på nästa manus, som inte är en uppväxtskildring.

Anna: Hjälp jag har lite tvångssyndrom så jag tycker sånt här är superjobbigt, vad jag än säger kommer jag att jinxa det. Så jag vågar mest sia om tråkiga saker. Jag vet i alla fall säkert att jag kommer gå ner i arbetstid, så jag kommer troligtvis få långt rågblont hår eftersom jag inte kommer att ha råd att gå till frisören. Antagligen kommer jag att ha en sån där borgerlig ”köp inget”-månad och sen kommer jag att hålla på här på bloggen om hur mycket lyckligare jag blev. Sen finns en risk att jag säljer min själ till nån sån där läkar-app trots att jag är helt emot det, vilken hycklare jag är.

Mattias: Som den analoge farfar jag är kommer jag med jämna mellanrum att få panik på alla olika konton, lösenord och funktioner. Sedan kommer jag hitta andningen igen, samt alla mina sparade lösenord. I mitt huvud kommer, jämsides med andra projekt, mina kommande inlägg att snurra. Jag kommer att väga den ena formuleringen mot den andra och kanske ibland få svårt att sova på grund av detta, men jag kommer att tycka att det är värt det. För övrigt är min förhoppning att jag ska kunna delge våra följare åtminstone något som kan vara värt att läsa.

Caroline: Scenario 1 … Mitt råmanus blir färdigt på nolltid, min lektör blir förbluffad över hur näst intill perfekt mitt manus är, redigeringen går som en dans, min planerade egenutgivning blir inställd eftersom två fantastiska feelgoodförlag slåss om att få ge ut min bok redan i juli. Försäljningsrekord! Givetvis avslöjar jag alla mina framgångsknep här på bloggen.
Scenario 2 … Jag lägger orimligt mycket tid på mina blogginlägg och fastnar hela tiden i att skriva om dem istället för att få mitt manus färdigt. Efter lektörsläsningen, som på grund av min beslutsångest inte sker förrän i september, varken hinner eller orkar jag redigera skiten. I oktober ger jag äntligen upp och lämnar över bloggandet till en reservdebutant som har bättre koll på sitt liv.

Ann: Mina vänner kommer alla att ha tröttnat på mig någon i kring vecka 10 som bloggare, då jag postar varje inlägg jag skriver på både Facebook, Instagram och Instagram Story vilket driver dem till vansinne. Ett gäng av dem har en intervention med mig där de meddelar jag måste tagga ner, vilket jag gör, men förtroendet är redan sargat. När min bok kommer ut köper ingen den eftersom alla redan har läst här i Debutantbloggen vad den handlar om. Jag har naturligtvis inte klarat av att hålla tyst om alla (i mitt tycke) skojiga detaljer. Slut på idéer får jag någon gång under hösten och därefter postar jag enbart recensioner av min bok här på bloggen, oavsett om de är positiva eller sågar boken jämns med fotknölarna. Det där är faktiskt det allra svåraste att sia om, hur boken kommer att tas emot och därför är det nog bäst att jag slutar den här spådomen här. Just det, jag kommer helt att sluta använda sarkasm och ironi i mina inlägg. Men där är vi inte ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s