Att gestalta en trovärdig dickpic

Ann Edliden

Del 1 i vår serie Otippade författarproblem.

Jag är en person som stör mig när jag hittar rena faktafel eller märkliga misstag i böcker, tv-serier och filmer. Eftersom jag är en vintagenörd har jag alltid haft låg tolerans för otidsenliga outfits i kostymdramer. Stavfel, grammatiska misstag och onödiga upprepningar kan irritera mig så till den grad att jag inte klarar av att läsa färdigt en bok. Jag inser att jag i och med detta tillkännagivande kommer att få läsare som mejlar när min egen bok väl har kommit ut för att påpeka olika fel som trots detta smugit sig in. Jag välkomnar era klagomål, med brasklappen att svar lär dröja eftersom jag kommer att ha krupit in under närmsta sten och bosatt mig där. 

I mitt senaste blogginlägg nämnde jag att jag redan tidigt släppte in andra människor i skrivprocessen. Jag har förstått att det finns författare som inte visar någon utomstående, förutom möjligtvis sin förläggare, ett manus under arbete. Men jag gillade att få feedback direkt (och hade ingen förläggare att bolla med eftersom jag inte var antagen ännu.) Som rubriken i inlägget avslöjar uppstod ett problem när jag visade mina vänner en nyskriven scen där huvudpersonen i “Någon annans tidsfördriv” får ta emot en så kallad dickpic. I den pikanta situationen som utspelar sig i boken nämner jag att hon fokuserar på fotografen/fotoobjektets oklippta tånaglar. Det blev en hetsig diskussion kring huruvida tånaglar kan bli skarpa i en mobilkamera när fokus samtidigt ska ligga på själva könsorganet. 

Mina vänner var inte sena att erbjuda sin hjälp med detta något otippade författarproblem (klicka på bilderna för att läsa):

Som ni ser var engagemanget stort.

I slutändan blev det en lösning som alla var nöjda med. Hoppas den som läser ”Någon annans tidsfördriv” känner att scenen är oerhört autentisk, med så mycket research som uppenbarligen ligger bakom.

Lösningen på det otippade författarproblemet: fokusera överdrivet mycket (i dubbel bemärkelse) på ovidkommande detaljer. Som tånaglar.

4 reaktioner på ”Att gestalta en trovärdig dickpic

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s