Uthållighet, uthållighet.

Nej fy fan vad opepp jag är på att blogga idag. Kanske för att jag är inne på andra veckan av en ganska saftig förkylning som inte ens är covid. Alla icke-covid-förkylningar känns liksom så komplett onödiga.

Önskar att jag var en sån där modebloggare som kunde fylla ut med lite ”content” i form av foton av mig själv med mina kläder på mig.

Men inte ens det skulle gå för jag har inte orkat tvätta. Har just nu på mig en trasig pyjamastisha, dessutom är den ut-och-in. Inga byxor. Dessutom har jag ingen helfigursspegel. Vad ska man med en sån till. Ger ju bara ångest.

Eller inredning. Varför kan jag inte va en sån som bryr mig om inredning? Gjorde ett tappert försök att va en normal person som gör blomsterarrangemang. Det höll 2 insta-poster, som mest fick likes från japaner.

Nej, jag har kommit in i en rymdperiod där jag läser en massa om rymden, och om monster. Och om mörker. Nästa bok: Rymdmonstermörker.

Aja det här var ju ett deppigt och oinspirerande inlägg. Vi ska ju va liksom peppiga här, och uppmuntra alla blivande författare och ge inspiration om det glammiga författarlivet.

Men långa perioder är det så jävulskt tradigt. Just nu är en sådan period. Man måste bara skriva om och skriva om, och nu har jag en månad på mig att skriva om IGEN. Har en lista från förlaget på logiska luckor som måste fyllas med logik. Det blir lätt så när man absolut ska hålla på och skriva en jättekomplex historia med en massa metanivåer.

TYPISKT high-brow-nybörjare att hålla på med en massa text-i-text och krångla. Nästa gång ska det bli en lättare bok. En huvudperson, rak historia, början-mitten-slut. Om rymdmonster.

Här kommer lite tips från en person som känner sig som en gammal gammal kvinna just nu:

1: Om ni måste ha ett excel-ark för att hålla reda på alla trådar så är det dags att fundera lite på vad ni håller på med.

2: Om nån frågar vad boken handlar om och ert svar är ”eeeh, jag vet inte, lite olika saker?, det är liksom en kvinna och sen blir allting konstigt och så är det en kärlekshistoria också och sen lite typ sci-fi”. – Ja då måste ni fundera på vad ni håller på med.

3: Om ni skriver en bok överhuvudtaget – fundera på vad ni håller på med. Det liksom, kräver så enormt mycket. Det slukar en. Det är en malström.

4: Om ni ännu inte börjat skriva utan mest sitter här och läser debutantbloggen med en löst formulerad skrivdröm – äh förresten, go for it. Hade jag vetat hur jobbigt detta skulle vara hade jag aldrig gett mig in på det. Samma med det mesta här i livet i och för sig. Men det kan man ju inte basera sina beslut på.

Adios, nu ska jag bara gå och skriva ett synopsis IGEN för att kunna lättare se var luckorna kan täppas till. Sen förhoppningsvis är det sista gången.

/A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s