Drömmar och planer

Man hör ofta att ”författare” är ett drömyrke. Försökte hitta lite aktuell statistik på det där, men dagens kidz verkar vara mer sugna på att bli ingenjörer och livscoacher, administratörer och typ säljare. Varken författare eller läkare var med på listan. Håhåjaja säger tant, vart är världen på väg?

Ändå snackar man mycket om det här med ”författardrömmen” ”bokdrömmen” ”skrivdrömmen” (ofta, vill jag lägga till, i samband med att man försöker sälja något). Hur ofta hör man någon snacka om ”administratörsdrömmen”?

Jag är ganska övertygad om att den som vill skriva böcker inte bör ha författardrömmar. Framför allt för att verkligheten är, ja liksom dötrist och tråkig. Och inte alls så jävla underbar. Det är traggel, traggel, traggel, och gammeldags old-school arbete.

Sen också för att drömmar är ett sånt jävla slöseri på tid, värdefull skrivtid.

Det som behövs är en slags besatthet. Typ som en klåda. En knäpp idé som sätter sig, och sen inte ger med sig. Som man inte blir av med. Jag får sådana titt som tätt. Läkarprogrammet var en sån. Och tja, här är jag nu. Samma med boken och nu har jag fått ett nytt knäpp som jag bara måste ventilera. Jo, visste ni att ansökningarna till att bli astronaut hos European Space Agency ligger uppe just nu?

Jag är jätteflygrädd. Och har väl liksom inte värsta bra fysik. Men ta mig fan, jag uppfyller resten av kriterierna. Och de kanske behöver en läkare i rymden vem vet? Jag kan ju, eh, operera blindtarmar i rymden (jag har sett hur man gör på youtube). Eller åtminstone förskriva recept? Lite D-vitamin, järntabletter och Sertralin kanske behövs i rymden?

Ja så sista ansökningsdagen för att bli astronaut är i slutet av maj. Vilket av ett sammanträffande råkar sammanfalla med sista datumet som jag ska lämna in en slut-slutversion av boken för korr och sättning. Allt jag behöver fixa är ett läkarintyg, och ett ansökningsbrev, och alla papper…

Help me god, hjälp mig mot mig själv.

Här är Carina-nebulosan (som har en icke helt oväsentlig biroll i boken.) Den har ett bihang som kallas Guds Finger.

Gonatt

/A

2 reaktioner på ”Drömmar och planer

  1. Så uppfriskande att läsa. Jag är inne på sluttampen av manus nr 3 och det är faktiskt inte roligt alls. Snarare jobbigt, tråkigt och svårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s