Svek, lögner och Château Amore

Tidigare i veckan togs alla avsnitt av mitt favoritprogram Paradise Hotel ner från strömningstjänsten Viaplay efter att det framkommit att en manlig deltagare kan ha begått övergrepp inne på hotellet under inspelningarna.

Det är ingen hemlighet att realityserien i min kommande debut, Château Amore, är inspirerat av föregångaren och samtidigt en hyllning till dokusåpan som genre. Trailern ovan har min vän Annika Bäckström skapat (jag har bidragit med copyn och många åsikter) som reklamfilm för mitt kommande boksläpp.

Det var egentligen meningen att vi skulle släppt den om en knapp månad, när det närmade sig utgivningsdatum. Men så uppstod tumultet kring Paradise Hotel och det kändes rimligt att släppa den nu, när dokusåpor och dess hantering av deltagare är på allas läppar. Det händer nämligen något liknande i min bok, inte just övergrepp av det slag som skett i tv, men likväl en kris som måste hanteras av min huvudperson Doris och hennes kollegor.

Under veckan har flera vänner hört av sig, som fått läsa manus eller hört mig berätta om romanen och skrivit något i stil med ”Är inte det här väldigt likt…?”. Händelserna som skildras i Någon annans tidsfördrivs har jag tagit helt ur luften och manuset skrevs som de flesta läsare av denna blogg vet vid det här laget under förra året.

Jag vet inte om jag ska tolka detta som att jag helt enkelt råkade hamna rätt i tiden eller att jag har en synsk förmåga och därför ”kände” att det här ämnet var perfekt att skriva en roman om, just här och just nu. Förhoppningsvis har inte dokusåpan hunnit dödförklaras inom två månader och gjort min bok helt irrelevant i sin samtid.

Tills vi vet svaret kan ni kolla på videon en gång till och drömma er bort till sol, pool och fest (någon mer än jag som blir avundsjuk till och med på påhittade miljöer i böcker nuförtiden?).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s