Lördagsenkäten: Min Lördag

Okej så vi har alla stört oss på Svenska Dagbladets ”Min helg” där diverse kändisar har jättehärliga helger som framför allt går ut på svindyr konsumtion. Vi vet ju alla att det är skitsnack. Så den här första maj är väl allt inställt och vi förväntas stanna hemma och konsumera istället. Så vad gör debutantbloggarna en vanlig lördag? Här beskriver de vad de (hypotetiskt) gör idag, lördag.

Mattias: En bra lördag börjar med äggfrukost, gärna med sill. Sedan en ganska lång tid tillbaka är det därefter tradition i det KvickLarssonska hemmet att lösa Melodikrysset, numera tillsammans med svärfar på Skype. När krysset väl är löst och inskickat (eftersom vi är ett hell-of-a-team när det gäller musik) kan det bli loppis och om det vill sig väl några trevliga fynd i form av nån gammal bok från 30-talet eller eller nån LP av Cool Candys för en tia. Väl hemma stundar oftast lördagsfriden (väl beskriven i Gunilla Bergströms Alfonsbok ”Vad sa pappa Åberg”) dvs. mera kaffe, kanske en banan till mellanmål, Cool Candys GO’-bitar på skivtallriken, och möjligen en stunds skrivtid vid datorn under eftermiddagen. Uteliv, shopping, fester, klubbliv, mm. lyser med sin totala frånvaro.

Gudrun: Lördagen inleds som vanligt med ett dopp i Mälaren tillsammans med mina vänner. Efteråt dricker vi kafffe, och jag läser en dikt som uppmärksammar oss på att det är 1 maj, arbetarrörelsens dag. Resten av dagen ägnas åt att redigera manus och småäta. På kvällen kollar jag på flera avsnitt Scott och Bailey fast min föresats är att bara se ett.

Anna: Lördagen inleds med en cykeltur till dansskolan. Häpp. Sen sitter jag utanför och jobbar med manus medan lillen dansar. Sen direkt till simskolan. På vägen svänger jag förbi Erikshjälpen second hand för att se om de har nåt, men det har de aldrig, och det är för mycket folk. Sen simskolar vi och köper bröd från Själsö Bageris brödbuss på väg hem. Ingen rast ingen ro, sen är det dansskola igen, och nånstans där ska jag hinna städa? Vem var det som sa att det var ledigt på helgen, inte nån småbarnsmamma iaf.

Caroline: Näe, jag har inte läst de där helgreportagen i SvD och har därmed sluppit störa mig. Skönt. Fast vem vet – jag kanske hade tyckt att de var underhållande?
Här i Kalmar inleder jag lördagsmorgonen med att läsa Barometern vid frukostbordet. Näe, just det, 1 maj innebär röd dag och ingen tidning. De flesta lördagar så här års brukar jag spela golf, men näe, det är för kallt och jag har för lite energi. På kvällen hade vi gärna gått hem till några kompisar på middag. Näe, på grund av pandemin träffar vi varken släkt eller vänner. Jag kommer därför stanna hemma och beskära några lavendelbuskar, redigera manuset, läsa Emma Hambergs Je m’appelle Agneta och se Muren (frågesport) på teve. Kolla gärna avsnitt 6 på SVT Play från i lördags – galet imponerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s