Nu finns det ingen återvändo

Jag har lämnat ifrån mig ansvaret. Det finns inte längre någon jag kan göra för att förbättra mitt manus. När ni läser det här så har ljudboken börjat spelas in och det är bara några dagar kvar tills själva boken trycks. De senaste två veckorna har varit intensiva med slutredigering, bollande av baksidestext och andra saker viktiga saker som att fira att jag är FÄRDIG.

I slutet av april träffade jag min förläggare Sofia och min redaktör Ulrika i Polaris lokaler. Vi diskuterade svåra frågor som ifall det ska vara kolon i kapitelrubrikerna och om man ska våga ha releasefest utomhus i juni.

I veckan fick jag slutliga kommentarer på texten av Ulrika och i fredags gick jag upp klockan 7, vilket för mig är en otroligt sällsynt företeelse (eftersom jag jobbar till 24 brukar jag gå upp någonstans mellan 9-11 på dagarna). Jag satte mig och ändrade, sedan hade vi telefonmöte om ändringarna och jag förlorade kamper som att skriva ”dödsstäda” eftersom det tydligen ska vara ”döstäda” men vann samtidigt diskussionen om det ska stavas ”whiskey” eller ”whisky” (det förstnämnda då jag föredrar irländsk). Ni hör ju hur otroligt intressant detta måste vara för alla utomstående.

När jag var färdig träffade jag för första gången på väldigt länge tre vänner och iklädda vinterjackor härdade vi ut i blåsten på Debasers ponton-uteservering i Hornstull. (När ska det bli varmare?). Jag glömde dock ta bild på när vi skålade och drack bubbel så ni får en bild på körsbärsblommorna i Kungsträdgården som jag passade på att fota när jag cyklade förbi en mindre kall dag:

Frågan är bara vad jag ska göra med den här nyvunna friheten. Det är 36 dagar kvar till boken ges ut och jag behöver inte ens skriva på manus nummer två eftersom jag inväntar respons på de första 100 sidorna av förläggar-Sofia. Jag har dessutom bokat in en vistelse i en pittoresk sjöbod i Stockholms skärgård i augusti, då jag tänkte slutföra detta storslagna verk så det gäller att inte skriva för snabbt innan dess, för då har jag ju inget att göra när jag väl är där.

Tur att det finns blogginlägg att skriva, en lägenhet att städa, ett riktigt jobb att sköta och böcker att läsa så länge!

7 reaktioner på ”Nu finns det ingen återvändo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s