Dagar som förflutit 2

Det finns dagar då debutanten inte skriver

Lördag 24/4 Framsidan till min kommande bok Skalbaggen i trädet dyker upp i ett e-mail och den ser ut precis så som jag hade tänkt mig. Jag har varit mån om att den ska ”prata” med min föra bok Pensionat Solvändan. Man ska tydligt se att det är två böcker i samma serie, och det gör man nu. Känner mig mycket nöjd!

Funderar på den här loggboksformen till bloggen som jag håller på med nu. Det känns rätt för stunden, så jag bestämmer mig för att fortsätta denna vecka också.

Onsdag 28/4 Jag får ett oväntat e-mail om att kursverksamheten i Alingsås börjar ta fart igen. Om allt går som det ska, och vi alla får vaccin, kan jag hålla kurser i måleri och teckning igen till hösten! Ser verkligen fram emot det!

I en konversation med mitt förlag får jag hopp om framtiden. Det börjar röra på sig så här ett halvår efter att jag sade upp mig helt från mitt jobb. Snart har jag varit utan fast anställning i ett år! Det är en tillvaro utan lön och därmed nolltolerans för all typ av shopping och onödiga inköp. Men jag tänker att jag lever i ett ”Buy-nothing-year” vilket skonar vår miljö. Väntar på att få Stora miljöpriset i år.

Torsdag 29/4 Jag bestämmer mig för att ta tag i essäsamlingen som behöver fogas ihop till ett helt manus. Får efter en del jobb ihop det så att essäerna har samma format, typsnitt, radavstånd, osv. Helheten är viktigast! Mitt förlag har visat intresse så jag skickar iväg texten innan det är dags för lunch. Mätt och belåten jobbar jag sedan med framsidan till min kommande bok Skalbaggen i trädet. Jag upptäckte dessvärre en liten miss i bilden. Tack och lov endast några kvarglömda blyertsstreck, men de måste ändå bort. Jag kommer att störa mig på dem! Får iväg en nystädad version av illustrationen till förlaget under eftermiddagen. Sedan går jag ut och går.

Fredag 30/4 Arbetar i ateljén idag. Tecknar några självporträtt som prov för ett eventuellt porträttuppdrag. Läser om melankoli i senaste numret av konstmagasinet Paletten. Leonard Cohens Take this waltz ljuder ur högtalarna:

”Now in Vienna there’s ten pretty women, there’s a shoulder where Death comes to cry. There’s a lobby with nine hundred windows. There’s a tree where the doves go to die.”

Ibland sammanfaller tingen.

Take this waltz

Måndag 3/5 Mitt manus till Skalbaggen i trädet är genomläst och i stort sett färdigt, meddelar mig Lange forlag idag. Jag kommer troligen att få tillbaka det under veckan för genomgång. Det innebär att jag nu kan börja med illustrationerna till boken. Jag har under det senaste halvåret skissat ganska mycket, så jag har nu mycket material. Det är egentligen bara att börja teckna originalen, vilket ska bli väldigt roligt! Fördelen denna gång är att jag nu vet i vilket format bild och text kommer att publiceras och det underlättar.

Jag får också frågan om vad Pensionat Solvändan ska ha för titel i en översättning? Det tål att funderas på. Jag kommer också att tänka på de gamla visorna som nämns i boken. Hur ska vi göra med dem? Vad blir Kostervalsen på engelska – Take this waltz?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s