Världen klarar sig riktig bra utan min medverkan

Det har varit lite mycket för oss debutantbloggare den här våren. Redigering, deadline, migrän, blogg och så allt det där vanliga livet som pågår och ska hanteras. Visst känner ni igen er? Även om skrivandet är underbart blir det ibland svårt att få allt att gå ihop. Idag berättar vi om hur vi gör, eller tänker att vi borde göra för att hantera stressen.

August Strindberg, självporträtt

Gudrun: När jag är uppvarvad brukar jag må bra av att läsa feel good/chick lit, helst som fysisk bok. Gärna med avstängd mobil.

Caroline: Jag frågar mig vad som måste göras nu och vad som faktiskt kan vänta. Det viktigaste ser jag till att få gjort men pausar resten. Att inta ryggläge och kolla på en serie är ett knep för att tillfälligt förtränga det som stressar mig. Ibland lyssnar jag på avslappningsövningar i appen Calm för att komma ner i varv.

Mattias: Att stänga av och att säga nej till det mesta är ibland helt nödvändigt. Det mesta går att skjuta på, och världen klarar sig riktigt bra utan min medverkan. Ett handfast råd är att ha ett papper till hands och där skriva upp alla saker som behöver göras, omedelbart när du kommer på dem. Det kan vara allt ifrån att laga cykelslangen och att köpa diskmedel till en bra manusidé. Då har du dem på pränt och behöver inte stressa över att du ska glömma bort dem. Personligen lyssnar jag mycket på musik, helst i hörlurar, för att få hjärna och kropp i balans igen.

Anna: Nu kanske jag gör helt fel, men mitt bästa sätt att hantera stress är att jobba av det där som behöver jobbas av. Jag har svårt att slappna av när jag har något jobbigt framför mig. Det är lika bra att bli av med det. Just nu är det skriva som gäller.

Ann: Jag brukar tänka att jag är ”immun mot stress”!! Ett jättebra tips som absolut borde leda rakt ner i utbrändhet. Hahaha. Nej men jag är faktiskt OERHÖRT skicklig på att slappa, även när det kommer till saker som deadlines och jobb. Det jag brukar göra är lite likt Annas metod, jobba undan det som är absolut måste och sedan inte göra mer än nödvändigt. Tyvärr är min egen metod för avslappning att slösurfa jättelänge och mycket på mobilen. Funkar för mig men jag skulle rekommendera att följa någon av Gudruns, Carolines eller Mattias metoder i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s