Ser ni ljuset? Därborta i slutet av tunneln

Häromdagen gick regeringen ut med beskedet att nya restriktioner förmodligen kommer börja gälla från den 1 juni. Krogarna får hålla öppet till 22.30 och 100 personer tillåts umgås på kulturevenemang i stil med en bokrelease. Ni förstår vart jag vill komma med detta, det öppnar alltså för möjligheten att faktiskt kunna ställa till med lite FEST när min bok släpps.

Jag fick bläddra långt tillbaka bland mina sparade bilder i telefonen för att hitta något som liknade ett dansgolv fullt med folk. Denna är från 2018 och Babel i Malmö, en av alla dessa kvällar i livet då man lyckligt ovetandes trängdes med människor som dansade lite för nära. Nu syns inte trängseln just på den här bilden, då den är tagen tidigt på kvällen. Hade man vetat hur mycket man skulle sakna det hade man kanske fotograferat lite mer. Eller så har man faktiskt gjort helt rätt och bara levt i stunden.

Jag hade stora planer för min releasefest. Ville hyra in karaoke, bjuda deltagare från Paradise Hotel och riktigt gå loss. Allra helst hade jag firat på sunkhaket Gröne jägarn på Götgatan i Stockholm, där en scen i min roman utspelar sig. Men de har stängt sin karaoke tillfälligt och det hade förmodligen ändå inte kunnat bli särskilt röjigt i en fortfarande pågående pandemi.

Nu blir det en lite mer stillsam tillställning på förlagets innergård, inga PH-deltagare och ingen karaokemaskin pga grannar. Vad jag har förstått så är releasefester för böcker (har bara varit på en) oftast lugna tillställningar, men med tanke på hur sugna alla förmodligen är på att släppa loss efter den här evighetslånga vintern så vågar jag inte lova att det blir särskilt städat.

Faktum är att jag är så långt från fest just nu att det var kämpigt att skriva in en stor festscen i bokmanus nr två. Jag fick ta gruppchatten till hjälp med att komma på ”saker som händer på fest”. Till slut löste jag det med lite vanligt hederligt hångel med vilt främmande person. Men det får ni vänta med lite, tills vi är säkra på att alla har fått sitt vaccin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s