Prestationssamtal i halvtid

Ett bloggande halvår har gått och jag blir en dag erbjuden ett samtal på bloggchefens kontor. Närmare bestämt den 3e juli kl. 08.20. Jag knackar på den digitala dörren och undrar vem jag ska prata med, men får snart svar – inne på kontoret sitter Kritikern och Tvivlet. Ånej, det borde jag ju ha räknat ut! Hur ska det här gå?

Varsågod och sitt, säger Kritikern och visar på en ledig stol. Det är för sent att ångra sig nu, så jag gör som jag blir ombedd. Jag sätter mig.

Jaha Mattias, säger Kritikern och tittar på mig genom sitt förstoringsglas, hur har du det?

Jo, säger jag tveksamt, det är väl bra… i stort…

Hur tycker du att det fungerar här på bloggen?

Shit! tänker jag. Det här är första fällan! Den kom tidigt! Antingen säger jag nu att det har fungerat bra och ger därmed Kritikern en alltför lätt öppning att hävda motsatsen, eller så blir jag överdrivet självkritisk och ger mig själv oförtjänt dåligt betyg i hans ställe. Hur gör jag?

Jag tycker att det har fungerat ganska bra hittills, säger jag eftertänksamt, men jag ser också att det finns områden där jag absolut kan bli bättre.

Kritikern nickar stilla och ser nöjd ut. Rätt svar!

Vilka områden tänker du på i första hand? frågar han bakom linsen.

Ja, alltså… säger jag, tittar upp i taket och stryker mig över hakan för att försöka ge mig betänketid. Någonting måste jag svara nu!

Jag tror att jag skulle kunna bli bättre på återkoppling, säger jag till slut prövande. Och jag kan också se att jag kan jobba mer på tillgängligheten.

Hur då? frågar Tvivlet. Har du nå’n plan eller?

En plan? tänker jag i panik. Fasen också! Måste leverera nu! Tänk Mattias – En plan för tusan!

Jomen, jag tänker att här skulle jag kunna använda mig av vårt förbättringsverktyg, vårt Powertool! säger jag.

Kritikern lägger ner förstoringsglaset och nickar uppmuntrande. Bra tänk! säger han. Tvivlet tvivlar alltjämt.

Jag tänker, fortsätter jag, att jag har regelbundna och mycket långa möten med mig där jag lokaliserar problematiken och systematiserar mina Targets i en Priolista från 1 – 5. Sedan kan jag, enligt verktygsmodellen, sätta upp delmål för var och en av mina Targets på listan för att långsamt, steg för steg, men väldigt effektivt, jobba mig fram till mitt individuella Headgoal.

Kritikern och Tvivlet kastar en nöjd blick på varandra.

Bra! säger Kritikern. Då kan vi sätta dessa punkter som dina individuella bloggmål för resten av året. Han skriver ner vad vi precis har sagt. För övrigt är vi nöjda med din insats, lägger han till.

Det ingår också i dessa möten att du har möjlighet att ge oss feedback, säger Tvivlet som fortfarande ser ganska tvivlande ut. Men eftersom jag är slängd i det administrativa språket räknar jag snabbt ut att: ”möjlighet”=”medarbetarplikt”, i alla fall om jag vill lämna mötet med en fortsatt god relation till cheferna. Alltså ger jag feedback: Det känns som om ni ser mig, säger jag. För så känner jag verkligen! Under det här halvåret har jag verkligen känt mig sedd av er, båda två!

Jag ler uppmuntrande för att försöka dölja sarkasmen i det jag just har sagt. Jag försöker också att låtsas som om detta jag säger här betyder något. Som om jag verkligen fick ge dem konstruktiv feedback på riktigt, och att någon av dem lyssnade.

Vad bra, säger Kritikern ointresserad och besvarar mitt leende med sitt dödskallegrin. Det är vårt mål – att verkligen se dig.

Ni lyckas bra med det, säger jag.

Då tror jag att vi var färdiga här för idag, säger Kritikern och får det att låta som en fråga. Eller har du något mer att tillägga? Tvivlet kastar en sista tvivlande blick på mig. Och med mina djupa kunskaper i administrativ svenska förstår jag att det där sista betyder: ”Gå, vi håller på med en viktig chefsgrej!” så vi tar adjö och jag lämnar mötet.

Jag andas ut och känner att det nog ändå gick ganska bra. Det blir ett halvår till på Debutantbloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s