Att vaccinera sina barn vs att redaktera sin egen text

Okej så just nu är jag lite traumatiserad för jag gav mig på att vaccinera mina egna barn mot TBE. Min man insisterade på att vi skulle gå till nån vaccin-buss men snål kommunist som jag är vägrade jag. (Det är ettusenfemhundra kronor i skattepengar plus femhundra från oss, vill du bara kasta pengarna till Caymanöarna eller?)

Ja så efter mycket om och men skrev jag ut några doser vaccin och tog hem. Min man är en mycket noggrann läkare som sedan satte sig i typ två timmar och kollade youtube-filmer om exakt hur man skulle gå tillväga. Han lyssnade inte på mig när jag sade att jag har jobbat ett bra tag på privat vårdcentral och gett en massa doser vaccin.

Sen hade klockan hunnit bli elva på jävla kvällen så när det var dags att ge sprutan var barnen dödströtta och jag var sur och så blev det ju såklart inte exakt som på filmen och barnen skrek och jag grät och allt kändes typ som i excotsisten. Men nu är de vaxxade i alla fall.

Lite på samma sätt har de känts de senaste månaderna när jag på egen hand skulle redaktera manuset. Inför överlämning till den riktiga redaktören alltså. Min man och eviga bollplank gjorde typ värsta power-pointen om olika orsakssamband och luckor som behövde fyllas. Ordfronts praktikant Anna-Kaisa gjorde en finfin genomläsning som hjälpte till och förläggare Pelle har bett mig skriva om slutet så många gånger nu att jag typ glömt hur boken slutar.

Men nu är det över. Jag kan andas ut. Tillfälligt. Det känns som om det borde finnas något ordspråk som förklarar känslan här typ ”doppa inte fingrarna i egen syltburk” eller sådär. För att det är ett skit att behöva göra saker själv ska jag säga er.

Nästa gång blir det vax-bussen. Och nu har redaktör Helena manuset. Jag litar helt på att hon styr upp det. Gonatt från världens sämsta mor /A

Ps: nya glajor, vad tycks?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s