Plötsligt på ”andra sidan” av en intervju

Jag jobbar som journalist och det ingår i mitt jobb att ställa frågor som människor kan ge intressanta svar på. När jag själv hamnar där på andra sidan är det en märklig känsla. Det är väl alltid kul att prata om sig själv, tänker man och babblar på glatt. Tills man inser att nej, vartenda ord jag säger kan och kommer förmodligen att användas i det kommande reportaget som också handlar om mig.

Usch.

Plötsligt blir jag självmedveten, måste väga varje ord på guldvåg och säger saker som ”vänta, låt mig omformulera det där.” Eller nej förresten, det har jag nog aldrig sagt. Jag är väl ingen hopplös megatönt?

Under mer än ett halvår innan boken kom ut hade jag kontinuerlig kontakt med min gamla pluggkompis Johanna, som följde mig för att skildra min ”resa” fram till debuten. Tyvärr nöjde hon sig inte enbart med att skildra själva skrivandet, utan fick också för sig att hon skulle fråga ut mig om min barndom och en massa annat som jag antar var till för att ge djup och mening till tecknandet av mitt porträtt. Här kan ni läsa det.

Eftersom min bok är baserad på egna erfarenheter har förstås en stor del av intervjuerna handlat om just catfishing. Därför blev jag upplivad när Värmlands Folkblad snarare ville prata om Paradise Hotel, mitt favoritämne (och inspiration till bokens andra huvudintrig). Fast gillade rubriken på webben mer: Bokdebutanten: ”‘Paradise hotel’ handlar i grund och botten om vänskap”

Så länge som intervjun inte behöver handla för mycket om mig personligen känns det lite enklare. Tycker jag har varit ganska smart som därför valt en influencer som huvudperson i mitt nästa manus, så att jag kan få prata om den ytliga influencervärlden, vilket precis som reality-tv är ett av mina stora intressen.

Nu är det ju inte alla förunnat att ens bli intervjuad om sin bokdebut. Jag har haft turen att förstås känna många i branschen, så att de vet om att jag ska ge ut en bok, samt att skriva om lite juicy ämnen som går att göra klatschiga rubriker av. Vill man ha fler tips på hur man når ut med sitt budskap och sedan även beter sig vid en intervju så tycker jag man ska läsa Karin Jansons tips i ett blogginlägg från april.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s