Grönlund i TEVESOFFAN

Dagens avsnitt av Grönlund skriver blogg i absolut sista sekund utspelar sig på ett hotell i Umeå. Vad hotellet heter vet jag inte. En taxi körde hit mig och allt var betalt och det kändes lyxigt och proffsigt allting. Nu ligger min mobil och laddar i receptionen för jag glömde laddare. Jag är lätt zonkad av en blandning betablockerare och kaffe (don’t try this at home kids, I’m a pro) Jag har ätit sinnessjukt mycket gratisgodis i SVTs lounge. Min hjärna är kaputt för jag har varit med i TEVE!

Okej, jag är så gammal att det här med att vara med i teve fortfarande är en stor grej. Ja, jag vet att ingen under 40 (60?) tittar på teve nuförtiden men nu är det så det är.

Jag har vaknat varje morgon i en vecka och våndats över detta. Och i morse var det dags. Kl 8:20 stod en taxi framför mitt hus. Jag blev körd till flyget (hatar hatar hatar att flyga, det är min värsta skräck, förutom att köra bil som är ännu värre.)

Sen flögs jag till Umeå. Och i Umeå stod en taximan med en sån där skylt med mitt namn på. Taxin körde mig till SVT i Umeå, och SVT är tydligen skyddsobjekt (?) så jag kom inte in förrän det kom nån typ personal som förbarmade sig över mig. Men då löste det sig. Jag kom på plats. Jag skulle va med i teve.

Programmet var SVTs Go’Kväll och förutom jag var det en snäll farbror som skulle få en ny frippa som var gäster. Först skulle han bli omgjord, sen var det snack med mig, sen skulle han få nya kläder och glasögon också. Jag fick fint smink och hår och en egen loge och allt! Och det var direktsänt! Och det gick, typ, bra.

Vad har jag lärt mig då?

1: Jag behöver skaffa en locktång

2: Drick inte för mycket kaffe innan teveprogrammet

3: Svara konkret på frågorna, håll inte på och babbla

4: Öva in svar på frågan ”Vad handlar boken om?” för alla kommer att ställa den frågan, inte bara teveprogrammet; taxichauffören, din mormor, din chef, alla.

5: Ta med en bok till inspelningen, det är mycket dötid,

6: Man blir helt slut efteråt, så spara inte bloggandet tills dess.

7: Dra bort håret ur fejset.

8: Älskling försök att inte blunda i teven

Vill ni se på mig i teve? Klicka här. Man får spola typ fem min in i programmet.

PS: Boken är en fuskbok, den riktiga finns inte än!

Försöker förgäves hitta en skärmdump där jag inte ser ut såhär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s