Vems bok vill du spökskriva?

Lördagsenkäten: Spökskrivare

Förekomsten av spökskrivare har blivit uppmärksammad på olika håll. I de flesta fall är det superhemligt vem som skriver åt någon annan men ibland är det helt befriat från hysch hysch, då brukar skribenten kallas för medförfattare. Om du får välja, vem skulle du vilja agera spökskrivare åt och varför?

Gudrun: Zara Larsson. Hon har en sån där känslorna utanpå kroppen-vibb som jag känner igen från många av de fantastiska ungdomar jag möter på BUP. Tror faktiskt vi skulle bli en utmärkt kombo. Zara bidrar med berättelser, begåvning och kändisskap. Jag kompletterar med tålamod och sinne för struktur. Tillsammans skriver vi en best seller och har roligt medan vi gör det. 

Ann: Nu är ju tyvärr det uppdraget redan fyllt, men jag hade velat skriva Isabella Löwengrips memoarer, vilket Rebecka Edgren Aldén precis gjort. Det är ingen hemlighet att jag är fascinerad av ”Blondinbella” och det hade varit oerhört intressant att som någon som följt henne i x antal år få ta del av alla hemligheter på riktigt. Skulle nog dock ha svårt att inte skriva ner allt hon berättar, även sånt som hon kanske inte hade velat ha med i memoarerna. Så jag förstår ju rent logiskt att hon inte hade valt mig som sin spökskrivare. 

Mattias: Egentligen har jag svårt att se mig spökskriva då jag är en alltför oerfaren skribent för uppdraget. Men jag skulle kunna tänka mig att spökskriva Kalle Linds memoarer. Kalle Lind är den jag vet som har läst flest av alla dessa bortglömda, intetsägande och/eller självgoda memoarer som skrivits. Jag tänker mig att hans egna memoarer till största del skulle handla om alla de memoarer han ägnat en stor del av sitt liv åt. Den kunde få titeln: Mitt liv i memoarer. Antagligen skulle bara Kalle Lind själv (och jag) läsa den och uppskatta metahumorn i projektet.

Anna: När jag var barn drömde jag om att spökskriva Kitty-böckerna. Nu vet jag inte om det gills som att spökskriva när ”författaren” Carolyn Keene inte finns på riktigt, men det vore kul att få ge lite nytt liv till Kitty Drew 2021! 

Caroline: Om Kronprinsessan Victoria någon gång får för sig att ge ut sina memoarer ställer jag upp som spökskrivare eller medförfattare. Det spelar ingen roll om mitt namn finns med eller inte, det vore tillräckligt spännande att få inblick i hur hon upplever sitt liv som tronarvinge. Vill också gärna höra allt om hur hon och Daniel träffades och blev kära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s