En hälsning från Berlin

Till höger Hotel Oderberger där jag ska bo tre nätter.

Jag hade stora planer på att skriva på tåget ner till Malmö. Men en skrikande 2-åring i sätet framför visade sig utgöra ett oförutsett hinder och jag nådde bara nådde över mitt dagsmål. Det var alltså i går jag tog tåget ner till Berlin (byte till nattåg i Malmö) och i dag har jag anlänt i en solig tysk huvudstad. 

Tyvärr kan jag inte rekommendera Snälltågets sovvagnar om man inte är väldigt smal/har lätt att somna trots att tåget kränger och låter jättemycket. Det har inte direkt blivit en god natts sömn här (ja jag är bitter).

Råkade skymta Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche från fönstret när tåget rullade in i Berlin.

Men nu – slut på gnäll! Jag är i min favoritstad och ska vara här i 2,5 veckor. Jag har fått stipendium för en språkkurs för journalister via Journalistförbundet och kommer bo i Prenzlauer Berg på lägenhetshotell precis vid skolan. Enligt schemat vi fått blir det lektioner 9-15 varje dag och studiebesök flera gånger i veckan efter lektionstid. Dessutom hörde jag ryktas om att man får LÄXOR. Jag har inte haft läxor sedan jag tog examen 2009.  

Men först blir det en långhelg där min sambo och jag ska gå på museum, äta god mat och kanske dricka några öl. Jag är också sugen på att bada badhus, då vi bor på Hotel Oderberger med ett av Berlins äldsta Stadtbad. 

Ögonblicksbild från omysigt café vid Eberswalder Str där jag jobbar just nu.

Tanken är att jag ska skriva färdigt råmanuset under min tid här. Jag har cirka 13.000 ord kvar (om jag når målet jag satt upp), vilket jag vanligtvis brukar kunna komma upp i på en månad ungefär. Håll tummarna för att jag får en kreativ SUPERBOOST av att befinna mig utomlands för första gången på över 1,5 år och jobbar snabbare än jag någonsin jobbat förut. 

Jag hade möte med min förläggare Sofia om bok två förra veckan och även om vi inte har skrivit kontrakt så verkar det finnas stor chans att boken kan komma ut lagom till nästa sommar. Förutsatt att jag verkligen färdigställer något läsbart den här månaden. En morot så god som någon. 

Såg en ensam Kleiner Feigling på gatan. Det är små flaskor plommonlikör som säljs i var och varannan kiosk. Perfekt liten schnapps när man är på väg till nattklubb, som till exempel Rose Club i Köln 2006. Nej, nu ska jag inte bli för nostalgisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s