Om omvärlden

Dagens avsnitt av ”Grönlund bloggar i absolut sista sekund” utspelar sig på det lokala leklandet.

Det är inte vackert men det finns kaffe.

Fram tills nu har min bok varit något ganska privat. Visst, ganska många har läst, men det är uteslutande personer som jag sett i ögonen.

Fram tills igår. Fick mail om att jag hade fått min första recension från BTJ. Jag fattade inte var eller innebar så fick googla. BTJ är tydligen en outsourcad tjänst som bedömer om biblioteken ska köpa in ens bok. För mig som i princip bor på bibblan (🫀 Almedalen!) så är detta naturligtvis en stor grej.

Man får en objektiv (eller rent filosofiskt så njae) bedömning och ett betyg från 1-5. Allt över 3 är tydligen så bra att det innebär att bibblan köper ens bok.

Klart att det är konstigt. En random bibliotekarie vid namn Martin Dahlén har nu bedömt min bok! Jag har enorm respekt för bibliotekarier.

Eftersom BTJ är en betaltjänst får jag inte återge recensionen helt, men såhär skrev Martin:

”Verkligheten är skev i Grönlunds underbart hallucinatoriska debutroman”. Yes! Hallucinatorisk var precis vad jag ville att boken skulle vara. ”Språket är levande och stilsäkert i sin brutala opålitlighet, men tyvärr också något slarvigt”. Noooo, Martin, jag har kämpat för att få till en autentisk dagbokskänsla, det är inte slarv, det är stiiiil. Men okejrå).

“Resultatet är ofokuserat, (noooo) groteskt (ja!) roligt och säreget. Det är en roman som lämnar många intryck, men mest av allt en betydande mersmak” Betyg 4/5

Okej förutom att jag som extremt högpresterande läkare blev lite besviken av att inte få 5/5 (varför Martin? Vaaarför?) så känns det så oroligt! Och när jag gick ner till Almedalen såg jag inte bara att de köpt in 2 ex, utan även att en redan var reserverad!

Tack Martin Dahlén (BTJ häftet nr 22 2021). Jag känner mig sedd och förstådd. Kanske kanske är min lilla bok redo för omvärlden. Nu ska jag leka i lekland.

Kolla mitt spralliga skelögda fejs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s