En release och en surrealistisk intervju

I dag glömde jag att blogga i förväg! Det är första gången någonsin. Men det är väl antagligen ingen som saknade mitt inlägg när det inte låg redo klockan 06 imorse. Anledningen är också tråkig: jag har jobbat. Så nog om det!

Av en slump släpper flera författare som jag har lärt känna under det här året böcker ungefär samtidigt, inte minst släpper både Gudrun och Anna snart sina debuter. I veckan som gick blev jag inbjuden till förra årets bloggare Sara Molins release för tredje (!) (ja, hur hinner hon?) boken, Frågar åt en vän. Den ägde rum på Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan och innehöll allt man föreställer sig att en bokhandelsrelease ska innehålla: snittar, andra författare och ett inspirerande samtal med förläggaren.

Jag och Karin Wallén lyckades knipa en gruppselfie med kvällens huvudperson.

Dagen efter intervjuade jag en person som inspirerar mig i skrivandet av manus nummer två: nämligen Isabella Löwengrip, forever in my heart som Blondinbella. I min yrkesroll som journalist var det naturligtvis intressant att få ställa massor av ganska tuffa frågor till en omskriven person. I min författarroll var det spännande att få studera en äkta influencer. Dagen efter lade hon ut en bild på Instagram där hon läste min bok i business class. Därmed är också ett av mina största mål nått: att boken skulle hamna i Blondinbellas sociala medier.

Jag vill förtydliga att min nästa bok inte är en direkt hyllning till influencers, snarare en satirisk skildring av en fiktiv influencers uppgång och fall. Om någon nu trodde att jag var 100 % en fangirl.

Förutom dessa spännande händelser i mitt liv så är det mycket prat om den riktiga catfishen som min debutroman baseras på just nu. I morgon onsdag ska jag medverka i Malou efter 10 under temaveckan om HÄMND, ett annat av mina högt uppsatta mål var att medverka i just det programmet, då Malou ju är Sveriges svar på Oprah Winfrey. Jag har också gjort ett par andra intervjuer om hur jag avslöjade catfishen och den verkliga historien bakom. Men mer om det i kommande inlägg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s