Rädslan

Jag sitter i ett hotellrum i Friedrichshein, Berlin (ja jag vet, Ann Edliden var just där, varför va originell?). Barnen sitter och ploppar med nån slags ploppgrejer. Det regnar. Under dagen har jag messat med PR och förlag, det är en massa att fixa, releasefest, radio, fotograferingar, ja allt möjligt, och jag är pirrig men utmattad innan det ens har börjat.

Men framför allt är jag rädd. Inser först nu att typ alla kommer läsa. Alla! Och det känns så himla läskigt, liksom intimt på något sjukt sätt. Till viss del hoppas jag att ingen ska läsa, att jag ska få noll recensioner, att jag ska slippa allt det här laget och slippa skriva en bok till.

Sen samtidigt hoppas jag att det ska gå bra, att jag ska ha en mening med tillvaron, jag suger ju uppenbarligen på allt annat, inklusive att åka tunnelbana i främmande städer.

Gah jag var med i DN i veckan också, det var ju sjukt. Och sen blir det radio och olika reportage och en releasefest. Och jag minns mitt bröllop, när jag och min då blivande man satt i bilen, asnervösa, livrädda, och sa till varandra ”helvete, ska vi inte bara skita i det, åka åt andra hållet”. Men sen gjorde vi inte det.

Och jag tänker på stackars Kafka, och jag förstår honom, gud bara bränn allt tänker jag, vi skiter i det, vi stannar här i Berlin, om vi säljer huset kan vi tjacka en lägenhet och jobba i en bar eller nåt. Inga patienter. Inga jobbiga fikapauser. Inga krukväxter, fy fan hatar krukisarna de är så stressande. Inget gräs som måste klippas hela tiden.

Men nej det går ju inte. Barnen går ju i skolan. Och böcker ger inga pengar, inte som man kan leva på, om man inte skriver väldigt snabbt och väldigt bra. Så snart åker vi hem. Idag landar boken på tryckeriet. Snart får jag hålla i den. Och jag är jätterädd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s