Vad har hänt sen sist – Kristin Fägerskjöld?

Kristin Fägerskjöld

Hej på er alla debutantbloggarläsare!

Det var elva månader sedan sist, men känns mest som en blinkning… Tiden går fort när man har roligt – och uppenbarligen även när man sitter isolerad under en pandemi också… Tanken med det här inlägget är att göra en summering av vad som hänt i mitt (skriv)liv sedan december 2020.

I mitt sista inlägg förra året skrev jag att jag hade följande mål med 2021: redigera roman nummer tre, färdigställa manus till roman nummer fyra och ansöka om medlemskap i Sveriges Författarförbund. Jag kan säga check på alla tre! Medlemskapet i Sveriges Författarförbund gick igenom i mars. Svarta vingar är i skrivande stund på sättning och korrläsning för att snart gå till tryck. Den kommer ut i mitten av januari 2022 och är alltså den tredje delen i min ”serie” om kvinnor under andra världskriget. Manuset till den fjärde romanen är klart och kommer att ges ut av Norstedts under 2023 och inte av LB, som tidigare varit mitt förlag. Jag är väldigt glad över att ha blivit tillfrågad av Norstedts att komma till dem. Det var alltså inte jag som aktivt försökte byta, men när jag fick chansen var det ett erbjudande jag inte kunde säga nej till (även om jag är och har varit väldigt nöjd med mitt första förlag). Många har hört av sig till mig och frågat just detta när jag berättade nyheten på Instagram för några veckor sedan. Jag hade ett första möte med min nya förläggare tidigare i november och nu är jag supertaggad på att få sätta igång och redigera. Tyvärr kan jag inte avslöja bokens titel än, men jag lovar att berätta det på Insta så snart vi spikat den. Innehållet består dock av dessa delar: förgiftning, mordanklagelser, kärleksaffärer, oäkta barn, skandaler, lögner och svek. Allt baserat på en verklig person i släkten…

Kristin Fägerskjöld

Utöver de tre målen hade jag två inofficiella också som jag aldrig vågade uttala högt. Ett var att skaffa en agent till mina böcker. Det har jag inte lyckats med – än. I början av året kom jag så långt som att en mycket välkänd, namnkunnig agentur läste hela mitt manus till den fjärde romanen och var intresserade. Den höll dock inte hela vägen och de tackade till slut nej till att representera mitt författarskap. Jag tänker att jag får ge mig till tåls. Det är kanske inte helt kört än, jag har ju faktiskt bara varit författare i två år även om det känns längre (eftersom jag räknar in att jag började skriva på boken tidigare och ju har två böcker som kommer ges ut längre fram utöver de två som redan finns). Det andra outtalade målet var att jag skulle komma upp i så många utlåningar på biblioteken att jag fick biblioteksersättning och så blev det! Tack alla ni som lånat och läst eller lyssnat på mina böcker!

Tyvärr blev det ingen vanlig bokmässa i Göteborg i år heller. Det skulle ha varit så kul att vara där som utgiven författare och inte vanlig besökare, men också för att träffa mina medbloggare. Vi har fortfarande inte träffats allihop pga pandemin, det är ju nästan snudd på skandal, eller hur? Istället blev det Stockholms bokhelg, som jag tyckte var ett trevligt arrangemang. Mitt förlag hade inbokade små seminarium på Mornington Hotel och jag deltog på två. Jättekul att få prata om böckerna, skrivandet och möta läsare!

Om en vecka ska jag göra min första boksignering i Eksjö bokhandel. Jag bor ju där i krokarna, och om ni också gör det – kom dit! Jag har varit dålig på att ta tag i den biten av författarskapet, men är glad att jag nu ska ha premiär i alla fall. Hoppas det blir många fler tillfällen under 2022!

Förmodligen kommer jag inte skriva något mer på Debutantbloggen, men har ni några funderingar eller frågor skulle jag bli jätteglad om ni hörde av er på något annat sätt! Ni hittar min hemsida på www.kristinfagerskjold.com och jag finns på Instagram som kristinfagerskjoldforfattare.

Till er som ska debutera under 2022 säger jag stort lycka till, vilken rolig resa ni har framför er! Och till alla andra – sluta inte skriva, ge inte upp! Jag önskar er alla ett härligt slut på 2021 och hoppas att vi hörs och syns under nästa år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s