Om livet, planer, osv

Jag har hamnat i limbo. Inte bara skrivlimbo utan livslimbo.

För det första: Jag måste hämta barnen på föris om någon timme men det är typ 25 cm snö och jag har inget körtkort. Hur gör man?

För det andra: Jag är ARBETSLÖS. Ja det är sant. En arbetslös läkare va! Pga kassa prioriteringar från landstinget så blev jag så kallt ”Utlasad” igår och är nu, ja ska vi säga författare på heltid? Minns att rockgruppen Kent tackade A-kassan för sina framgångar. Ja så nu sitter jag och försöker anmäla mig till A-kassan. Men det var lättare jävla sagt än gjort, särskilt om man drivit företag som bisyssla senaste åren.

Håhåjaja nej tänker att det vore lättare att bara jobba men seru den gubben går INTE, nu får regionen faktiskt ta och hosta upp sin tillsvidaretjänst som jag har lagstadgad rätt till. Annars tänker jag sitta här på mitt utlasade arsle medan omikron-covid tar över. (Region Gotland, ni har mitt nummer om det skulle bli för stressigt på akuten.)

Men som sagt så är det jättejobbigt och stressigt att va arbetslös, har suttit på heltid nu i två dagar och fyllt i blanketter och tidrapporter, och ni som känner mig vet att detta är det absolut värsta jag vet.

Dessutom brann en kabel i väggen i förrgår, vilket på nåt sätt brände upp vår spis och ugn, så nu står vi här i julbaket och har bara mikro. Så jag har fått hålla på och ringa till försäkringsbolag och allt möjligt för inte fan får vi lån för att renovera köket när jag är arbetslös.

Nej buhu detta har varit så deppigt att jag inte ens har orkat skriva på bok 2, även om jag har börjat med den.

Och första recensionsdatum kom och gick utan en endaste recension i någon endaste liten lokaltidning. en bokbloggare – men det var allt. Genrelitteraturen brukar vara lågprioriterad, men alltså, jag har ju inte skrivit SÅN genrelitteratur… Aja hellre det än att bli sågad i alla fall, det hade jag nog inte kunnat ta.

Men ja som ni förstår är det inte så jäkla positiv stämning just nu. Snö och snö och barn som ska hämtas på dagis, och inte ens en sketen lussebulle kan vi baka pga ingen ugn. Försökte kolla mitt horoskop i någon slags banal förhoppning att återfå kontrollen.

”Neptune ends its retrograde in Pisces on December 1, which could find you feeling very sleepy.” Okej så det är där vi är nu. Jag är trött alltså, hm helt korrekt.

”A philosophical breakthrough can take place on December 4 thanks to the solar eclipse in Sagittarius: An important new beginning is here, and after gaining this new perspective, there’s no going back to how things used to be!” Okej ser fram emot detta. På lördag ska jag ju på tant-skejt i den lokala skejthallen! Influgen skejtlärare från Fryshuset och allt. Köpte en bräda som skattefri julgåva till mig själv så nu blir det till att testa. Det blir min första skejt. Ser framför mig att det nya perspektivet kommer när jag droppar eller vad det nu heter. Filosofisk insikt, jag är redo för dig.
(Eller är det där någon slags omskrivning för att jag kommer slå ihjäl mig?)

”December 11 finds Venus and Pluto meeting in Capricorn, and Mercury connecting with Jupiter. Venus and Pluto’s meeting could make find your interest in fame or success especially piqued—in fact, you may be embarking on a new project or career path that wins you many devoted followers! 

Nya följare, okej menar de på TikTok eller nåt? Får väl sätta igång att göra skejtvideos. Känner på mig att detta kommer bli min nya grej.

Eller innebär det här att jag kommer komma in på den där kursen jag sökte (plz snälla plz stjärnor styr upp det!). Eller är det ett nytt jobb på gång? Hoppas ej det är läkarjobb pga omikron-covid, jag orkar inte mer faktiskt. Har haft ångest för covid nu i flera år, har jobbat arslet av mig, jag vill bara stanna hemma och skriva nu, nån månad i alla fall… och jag vill ha en ny spis, snälla kom igen nu stjärnor, fixa en.

Jag är trött, som horoskopet sade. Inte minst för att jag snart måste pulsa iväg i snön för att hämta barnen. Först måste jag hämta overallen på vinden. Och sen skicka papper till arbetsförmedlingen. Stjärnor, help a sister out.

4 reaktioner på ”Om livet, planer, osv

  1. Instämmer med Sophia om allt (förutom att jag fnissar ljudligt istället för inombords). Hade jag recenserat dina blogginlägg skulle de fått fem av fem lussebullar!

  2. Njut av skejtkarriären för innan du vet ordet av det står du med både fast tjänst och recension ✊🏼🌸 Du är så bra på att uttrycka dig, uppskattar verkligen dina inlägg, som oavsett ämne får mig att skratta (inombords såklart man är ju civiliserad). Ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s