En ren öken

I dag gästbloggar Malin Edholm, som var en av 2020 års debutantbloggare.

Hej igen alla fina debutantbloggsläsare, nu är 2021 snart slut och det är dags att se över året som gått. För min del har året innehållit mycket fint trots det paus-läge livet hamnat i på grund av pandemin. Men när det kommer till skrivandet så har 2020 års skrivtorka stadigt förvandlats till en ren öken. Under de 52 veckorna som jag bloggade så lyckades jag skriva några noveller, men det ständiga fokus på att skärskåda mig själv och skriva om mina eventuella framgångar eller svårigheter varje vecka blev en fallgrop. Tyvärr har jag fortfarande inte hittat tillbaka till skrivarglädjen jag hade innan och det senaste jag publicerade var förra vintern. Å andra sidan så var det längesen jag läste lika mycket som jag gjort i år vilket är väldigt trevligt.

Nu vill jag inte säga för mycket, men skrivtorkan kan vara på väg att ändras och jag håller tummarna för att det inte är en hägring. Jag har börjat bearbeta en äldre text och dessutom börjat skriva på något nytt, ordentligt, första gången på länge. Det är inget färdigt i dagsläget men om jag bara lyckas att inte sätta krokben för mig själv så kanske jag kan hitta ut ur denna öken.

Det svåra med att bearbeta något äldre är dock att jag inte alls ser det fantastiska i formuleringarna som jag då var väldigt nöjd med, samtidigt som det är svårt att helt ändra om eftersom jag minns hur fäst jag var vid texten. Någon som känner igen sig?

Idag, medan jag skriver detta inlägg, tittar jag på filmen om Tove Jansson som kom förra året. Dels för att jag vill se den men även för att en vän sagt att den blev otroligt inspirerad till att skriva av att se den (TIPS). Jag försöker hålla nere förväntningarna på att en kraftig inspiration ska överta mig och istället njuta av en fin film. Men om Tove inte inspirerar så är vi trots allt inne i jultider och med tanke på hur många julnoveller jag skrivit så kan det hända att jag inspireras till någon mer!

God jul, gott nytt år och glatt fortsatt skrivande till er alla!

Allt gott, Malin Edholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s