Lördagsenkät: Vilka var de bästa böckerna du läste under 2021?

Samuel: Jag börjar gärna läsa böcker men slutför dem tyvärr sällan. Alex Schulmans Överlevarna tyckte jag om. Stephen Frys Mythos är väldigt läsvärd även om jag har svårt för humorn. Elise Karlssons Smuts håller jag på med – och tänker definitivt läsa ut. Hon är briljant.

Per: Jag har läst en del spänningsromaner för att hålla koll på vad som skrivs i min genre, men de två bästa läsupplevelserna var ändå W av Steve Sem-Sandberg och klassikern Anteckningar från källarhålet av Dostojevskij. De är båda målande i sitt sätt att beskriva människor, någonting jag själv vill bli bättre på.

Emma: Självklart läste jag “Årets feelgoodroman 2021” Dina färger var blå av Marcus Jarl. En underbar story, framför allt den delen som utspelade sig på neonatal. Jag har också läst Änglaträdet Av Lucinda Riley, en underbar bok om bland annat moderskap. Och efter den kan man behöva skratta lite, ett tips då är Callum Bloodworths roman 36 frågor om kärlek. 

Victoria: I somras fick jag äntligen läst Lydia Sandgrens Samlade verk och den gillade jag. Imponerande att hålla så hög kvalitet över så många sidor! Jag läste också Helena von Zweigbergks Totalskada och Moa Herngrens Svärmodern med stor behållning. Alla tre romanerna rör det svåra med relationer, speciellt de inom familjen, vilket oftast är en ingrediens i de berättelser jag gillar.  

Tua: Jag älskar De sju systrarna men sprider ut läsningen för att serien ska räcka längre. Månsystern är den senaste jag lyssnat på och som vanligt lyckas Lucinda Riley väva ihop nutid och dåtid på ett fångande sätt, här genom ett fascinerande besök i flamencons värld. En annan uppskattad läsupplevelse är Mörkrets barn av Sofie Bjarup, där författaren förflyttar mig till 1800-talet och Londons farliga slumkvarter på ett imponerande sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s