Vad inspirerar dig?

Samuel: Svår fråga! Jag är inte säker på vad inspiration betyder, inte ens efter att ha googlat ordet. Men om det är besläktat med skaparlust tror jag att det sköljer över mig ibland när jag möter olika former av konstnärliga uttryck. Handlar det snarare om idéer så … vet jag inte. De ploppar nog bara fram. 

Per: Att läsa bra romaner. Ofta får det tankarna att vandra när man håller fast i en detalj man gillar och sedan själv bygger ut en alternativ historia baserat på den. Men inspiration kommer också när jag ser en dålig film. “De borde ha gjort såhär istället” tänker jag och har redan börjat fantisera om en julkalender som föräldrar inte behövdes övertalas för att titta på …

Emma: Livet! Möten med andra människor, livsöden och små fragment av inblickar i andra människors liv. Konflikter inspirerar mig också, meningsskiljaktigheter, fördomar och andra trassligheter. Det väcker en drivkraft i mig att vilja förklara. Jag inspireras av att vilja öka förståelsen mellan människor. 

Victoria: Jag blir inspirerad av skickligt kreativt skapande, oavsett om det gäller fotografi, måleri, textil, glas, film, musik … (Ja, jag knarkar alla sorters skapandeprogram på teve, även de om mode och inredning, vilket inte är mitt område annars!) Men allra mest inspireras jag såklart av ord. En uppsnappad mening på spårvagnen. En briljant textrad i en låt. En skicklig dialog i en teveserie. En riktigt bra roman. Något som väcker en känsla jag måste undersöka vidare. 

Tua: Att ha en målbild för manuset jag skriver. För mig är det oerhört trögt att skriva starten, för just där är valmöjligheterna oändliga och det förvirrar och lamslår mig. Så snart jag ringat in den röda tråden i berättelsen och vet hur den ska sluta, får jag en ledstång att hålla mig i under skrivandet och det är en enorm lättnad som ger plats för inspirationen att spira.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s