Inblickar och stiltje

Från tv hade jag halkat med ena foten in i radio, där jag fick äran att försöka hjälpa Sommar- och Vintervärdar att förmedla sina historier, och därifrån vidare med några tår in i böckernas värld. Jag fick olika roller – bollplank, extern redaktör, spökskrivare. Alltid medhjälpare, aldrig avsändare. Ett tryggt och behagligt sätt att introduceras till branschen. Det gav inblickar i böckernas hela tillblivelseprocess, men lite från sidan, utan att jag behövde sätta mitt eget bräckliga själsliv på spel.

NU

Oavsett hur det går för min bok i slutändan är det några mycket spännande veckor som närmar sig. Startskottet går 6 april med ett föredrag för Pensionerade Lärares Intresseförening. Inte bara för att jag själv är en tillfälligt pensionerad lärare, utan också för att lärdom och bildning spelar en viktig roll i boken – liksom några lärare i mycket mogen ålder.

Sedan väntar release i Lundsbrunn, föredrag för Rotary i Skara, release i Stockholm, föredrag på litteraturfestivalen i Skara, release i Uppsala, föredrag för Rotary Linné (passande nog), tidningsintervjuer och förhoppningsvis ytterligare några grejer.

Men just nu har jag inga fler krokar att slänga ut, ingen mer nödvändig merch att beställa, inga fler butikschefer att störa, inga fler frågor till förlaget eller pr-byrån. Och ingen möjlighet att påverka själva boken heller. 

En stunds stiltje infinner sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s