Hurra, boken är ute!

Lycklig debutant på sin första signering i Akademibokhandeln Vängåvan, Sundsvall

De här dagarna är så fyllda av roligheter att jag knappt klarar att ta in allt. Min bok taggas i bokbloggar, jag skriver debutantporträtt till olika publikationer, intervjuas av tidningar och bibliotek, signerar böcker i bokhandel och på ledningsgruppsmöten. Va, tänker ni, vad då ledningsgruppsmöten? Jo, jag är ju avdelningschef på ett företag och förra veckan var jag i Stockholm för ett sådant möte. En kollega ville att jag skulle ta med en signerad bok och jag packade ner några extra böcker ”ifall att”. Det visade sig att hela ledningsgruppen ville köpa. Jag blev milt sagt genre-svettig (romance med explicit erotik, ni fattar själva) och sa att de måste lova att hoppa över kapitel X, varvid alla bläddrade fram till kapitel X och började läsa. Då påpekade jag att det var hög tid att börja mötet!

I fredags medverkade jag i P4 Västernorrland för att tala om min bok. Jag var sjukt nervös (direktsändning, say no more) men den supertrevliga programledaren Anna var duktig på att få intervjun att kännas som ett samtal mellan två vänner. För er som är intresserade av att lyssna, här är länken (44.35 in i avsnittet): Förmiddag i P4 Västernorrland 25 mars 2022 | Sveriges Radio

I lördags satt jag i Akademibokhandeln Vängåvan och signerade böcker. En massa fina vänner och bekanta (vissa har jag inte träffat på åratal) kom in och gratulerade, fotograferade och köpte boken. Jag är helt överväldigad av den supporterkrets jag har omkring mig! Även för mig helt okända personer ville ha ett exemplar av Konungens sändebud. Så roligt! Mest oväntade kund var en karl i femtioårsåldern med en tydlig look av biker/hårdrockare. Min föreställning om målgrupp för historisk romance fick sig en härlig törn!

Underbara blommor till bokbordet. Min kära väninna Helene kom till bokhandeln med dem.

Några snabba läsare har redan skickat meddelande till mig att de sträckläst boken och vill läsa uppföljaren nu genast. Det är det bästa betyg jag kan tänka mig och jag är lycksalig över återkopplingen. Alla kommer inte gilla min bok, men för mig är det fullt tillräckligt att några (ju fler desto bättre) gör det. Ovanpå allt detta planerar jag för min boksläppsfest som går av stapeln den 2 april här i Sundsvall. Jag är riktigt rörd av att så många vill komma. Det är kollegor från tidigare och nuvarande arbetsplatser, hästfolk, klasskompisar som jag inte träffat sedan jag gick ur skolan, skrivarvänner som reser till långväga ifrån och naturligtvis min allra närmaste och underbaraste vänskapskrets. Även här är Helene en nyckelspelare, då hon ska göra snittar och smörgåstårta till +50 deltagare, samt hålla en författarintervju med mig. Jag är så tacksam för hennes osvikliga stöd!

Vissa gäster har framfört tydliga krav på högläsning ur någon av bokens mer ekivoka avsnitt, men den uppgiften har jag lejt bort till min sambo, som till skillnad från mig kan hålla masken under en sådan övning. Jag passar nog på att pudra näsan under just den programpunkten …

En av de bästa sakerna med att vara Debutantbloggare är att jag får uppleva boksläppsyra hela fem gånger! Jag är så otroligt nyfiken på att läsa mina medbloggares böcker och först ut att släppa sin var Victoria med fantastiska Härifrån. Jag ÄLSKAR berättelsen! Om vänskap i utanförskap, nedärvd synd och hopp om en bättre framtid. Läs den!

Ifall ni inte läst Samuels hysteriskt roliga inlägg, gör det också. Jag är så nyfiken på den ökända doften av russin och fikon att jag kommer gå rakt fram till fotoväggen på Café Opera och sniffa. Så går det när man bjuder in en lantlolla till storstan.

Som om jag inte hade nog att glädjas åt har Netflix nyss släppt säsong 2 av Bridgerton. Jag har sett säsong 1 hela åtta gånger … vi romancedyrkare är tämligen svältfödda på filmatiseringar. När första säsongen blev så populär väcktes ett försiktigt hopp hos mig att historisk romance skulle få ett uppsving hos förlag och läsare.

Jag har gjort mitt allra bästa för att dra mitt strå till stacken genom Konungens sändebud.

4 reaktioner på ”Hurra, boken är ute!

  1. ÅH! Vad jag har längtat efter en BRA historisk romance som inte utspelar sig på 1800-talet. Längtar redan tills del 2 kommer ut.

    • Hahaha! Får se hur genre-svettig jag behöver bli idag. Är på väg till heldagsmöte med samtliga chefer på företaget. Även denna gång är resväskan laddad med några böcker ”utifall att”. 😇

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s