Mani och polotröja

Först hade jag tänkt att allt i min bok skulle klaffa med fakta så väl att inte ens en nyfiken läsare som kollade upp saker på nätet skulle kunna veta vad som var sanning och vad som var påhitt. Men i takt med att texten utvecklades släppte jag den ambitionen alltmer och gav handlingen fritt spelrum.

Det började bli kul. Och då behöver man ju ingen disciplin. Det blev automatiskt mindre Youtube och mer skrivande. Något maniskt eller i alla fall hypomant höll på att utlösas. Jag gav mig hän.

NU

Första delen i min trestegsrelease står för dörren. Världspremiären i Lundsbrunn.

Vad behöver man?

Fotoväggen är självskriven. Den ligger till sig uppe på vinden, höljd i plast. Doften mognar och fördjupas för varje dag.

Swish-QR-koder är utskrivna i färg och monterade i stiliga skylthållare av plexiglas. 

Signeringspenna, små papperskassar. Check, check.

Förtroendeingivande skor. Någon form av byxor. På överkroppen vill jag ha kavaj, därunder … helst något som varken är skjorta (för stelt) eller T-shirt (för slappt). Vad skulle det kunna vara? Polotröja är uteslutet. Tyvärr. Kavaj och polo är egentligen en fin kombo, men hopplöst belastad, en parodi, något att hånle åt. Flera av mina vänner har nyligen sagt ”Ska du inte börja ha polotröja och kavaj nu?” med något lystet, nästan ondskefullt i blicken. Nej, det går inte. Det får bli en skjorta. Kanske lite extra uppknäppt, det ser faktiskt inte så sliskigt ut som man tror, tror jag.

Det var nog allt. Mina välgörare på plats har gjort vad de kan för att skapa trivsel och succé. Jag hoppas att jag har gjort detsamma. 

Just det. Böckerna. De ska komma direkt från tryckeriet dagen före avfärd, är det tänkt. Det vore väldigt, väldigt bra om de gör det. 

Men dessförinnan: Ett föredrag för Pensionerade Lärares Intresseförening idag klockan 14. Åhörarna kommer att vara välvilligt inställda, det känner jag på mig. Och intresserade. Det är ju hela poängen med deras förening.  

Garderobsdörrarna knarrar. Jag tvekar en stund. Väljer den blågråa kavajen och den sandfärgade polon.

_____________

STOPP OCH BELÄGG! Arbetarbladet har skrivit en recension! Och den är positiv! Här är ett utdrag. Hurra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s