Ny bok – nya bilder!

”Vad snygg jag är!”

Foto: Skoorell Photography
Smink: Studio Beckisören

Fotografen har just tagit tre bilder ”för att se om jag fastnar” och visar mig displayen. Jag föreställer att reaktionen kan bli alltifrån ”Herregud, vad jag ser ut!” till just ”Vad snygg jag är!”

Vilken tur att jag befinner mig på den änden av skalan. Plusänden. Jag är helnöjd innan vi ens har börjat plåta.

Men det är klart att jag är snygg, med alla de fjorton lager smink som just har lagts på mitt ansikte och jag undrar stilla, medan blixtarna viner kring mitt ansikte, om jag inte bara hade kunnat ta tio år gamla bilder, istället för att sminka mig yngre. Jag lägger tyngden på bakre benet och sätter händerna i sidorna för att ”skapa lite kurvor” och allt vad det heter på fotografspråk. Sedan kollar jag mig själv i spegeln när vi är klara. Och som jag ser ut! De kommer inte känna igen mig därhemma. Jag brukar inte ”gå all in” med ögonskuggan till vardags och märker nu hur lustigt det ser ut live.

Vilket kanske är en fördel, tänker jag när jag susar hem efter fotosessionen och upptäcker fartkameran lite för sent. Vem vet, kanske fastnar jag inte på bild, eller så kan ingen känna igen att det är jag som kör. Inte under alla mina fjorton lager smink.

Alla borde gå till studion någon gång då och då för att dokumentera livet och för att få riktigt snygga bilder som lever kvar i generationer. Författare bör gå dit oftare än så. Ny bok – nya bilder! För jag vet hur personerna som redigerar tidningar och magasin tänker. Snygga bilder? Mer plats i tidningen! Och mer plats i tidningen är bra marknadsföring. Jag är gammaldags och tror fortfarande på tryckt media, men även digitala nyhetskanaler och sociala medier kräver foton, även om det är lättare att ta schyssta bilder för mobiltelefonens lilla skärm.

Lider du av dåligt självförtroende framför kameran? Tro mig, det är en vanlig åkomma (nähä?! vem kunde tro det?) Knepet är exakt samma som när du ska skicka ditt manus till din första testläsare, eller ditt första förlag. Låtsas som om du vet exakt vad du håller på med!

En reaktion på ”Ny bok – nya bilder!

  1. Fint foto Emma.
    Är det nytaget?
    Ja, att få prova kändislivet för en dag, bli sminkad och fotad är spännande. Håller med dig. Det borde vi göra oftare.
    Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s