Lördagsenkät: Vilken existerande bok önskar du att det var du som hade skrivit?

Tua: Borta med vinden. En episk kärleksberättelse i historisk tid med ett kärlekspar vars öde klöst i mitt hjärta sedan jag första gången läste ut boken som trettonåring. Fast å andra sidan … om jag själv skrivit BMV, hade jag inte kunnat njuta av den på samma sätt. Det är nog bäst att man siktar på att skriva nya fantastiska böcker för läsarna att ta del av!

Samuel: Jag kan ju inte svara Jonas Eckel varje lördag, så … kanske valfri bok av Arto Paasilinna. Eller ska man tänka utanför boxen? Bibeln? SAOL? Nej, vi tar en Paasilinna.

Per: Hmmm … skulle vara någon av de episka verken där ett helt världsbygge ingår. Sagan om Ringen eller Tjänarinnans berättelse (alltså Handmaid’s Tale). Här finns det någonting mer bakom den bra boken, ett universum som man kan fundera på efter att själva berättelsen är klar.

Emma: Stolthet och fördom – jag tycker den är perfekt på så många sätt.

Victoria: Oj, det är en svår fråga. Det finns ju många fantastiska romaner och många författare jag beundrar, men även om de har skrivit böcker som jag älskar, så är det ju inte mina berättelser. Jag har svårt att tänka mig in i den rollen, att ta över någon annans berättarperspektiv, det känns så personligt. Men om jag ska välja något så säger jag Bröderna Lejonhjärta, eftersom det skulle kännas fint att veta att man gett väldigt många människor, både barn och vuxna, en tröst och ett verktyg för att kunna prata om döden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s