Vid uteblivet intresse

Jag är inte rädd för medietystnad i samband med releasen. Jag har ju journalistyrket att falla tillbaka på. Alltså, jag kan lika gärna intervjua mig själv!

Foto: Skoorell photography

Hur gick det till när du bestämde dig för att skriva en bok?
Så fort jag ser en manustävling är det något inom mig som skriker att jag måste vara med. Så var det också med en deckarmanustävling som avgjordes på julafton (!) 2020. Jag gick till final men föll på målsnöret. Det krävdes en hel del för att samla upp resterna av mitt skrivarjag och gå vidare. Jag bestämde mig för att skriva en feelgood eftersom jag hade sett förlag efterfråga den typen av berättelser.

Vad är det som gör att du triggas av tävlingar? Är du tävlingsmänniska?
Absolut inte! Men jag tycker om när andra människor gillar det jag skriver och det ultimata beviset på att man har skrivit något bra är en vinst, eller?! Det började på gymnasiet när jag kom trea i en stor manustävling om mänskliga rättigheter och vann en bok om Birger Sjöberg. Det var där och då jakten på feedback började.

Du har skrivit en bok om odling. Gräver du där du står?
Tyvärr inte, men jag vill gärna lära mig. När jag skrev boken hände det att jag stack in huvudet i min lilla inglasade pallkrage och insöp dofterna av solvarma tomater (som inte gick att äta) och basilika (som bara vissnade). Jag tror att odling är något vi mår bra av att hålla på med, men det tar tid att lära sig om man inte (som min huvudperson) är uppvuxen med det.

Hur ser du framför dig att din debutbok tas emot?
Jag gissar att den hamnar i medieskugga och går helt omärkt förbi. Men jag kommer fortsätta skriva och förr eller senare finns det säkert någon liten tävling som jag deltar i och som genererar tillräckligt med uppmärksamhet för att jag ska fortsätta att skriva lite till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s