Sköna maj, välkommen!

Foto: Håkan Humla

Även om vädret inte bjudit på särskilt mycket värme (åtminstone i Sundsvall) händer det mycket roligt i maj som värmer mig inifrån. För det första är jag Månadens författare på Sundsvalls stadsbibliotek, en satsning för att lyfta fram lokala författare. Väldigt hedrande! Här finns en länk till intervjun som biblioteket gjorde med mig.

Den coola författarbilden är tagen av Håkan Humla som har ett förflutet som fotograf på Sundsvalls tidning. Han föreslog att jag skulle hålla i en fackla, vilket jag helhjärtat nappade på (det känns ju lite lagom medeltida). Det jag inte räknat med var att oljan skulle rinna ut över facklans högst brännbara rottingdekoration.

”Ska vi inte släcka det där?” undrade jag när det började glöda i rottingen.

”Nej”, sa Håkan. ”Det är mycket häftigare om det brinner rejält.”

Det gjorde det, utav bara helvete, därav författarens något stela leende. Men om jag nu tidigare ansett att det är värt att förfrysa fingrarna för konsten, torde samma princip gälla för att få het olja på händerna. Allt gick dock väl och jag kom ifrån fotograferingen utan brännskador och med härliga bilder!

Häromdagen var jag på en skrivträff hemma hos ledaren för kursen Skriv med driv som jag berättade om i detta inlägg. Vi bjöds på en soppa som var ”to die for” och smarriga röror till brödet. Jätterolig kväll med både gamla och nya bekantskaper! Det är verkligen något speciellt att prata skrivande med andra som delar intresset.

På lördag åker jag till Östersund och signerar min bok på Akademibokhandeln, tillsammans med en vän som också skrivit en bok. Veckan efter är det Stockholms bokhelg, ett event som jag längtat efter! Jag ser fram emot förlagets författarmingel och att äntligen få träffa min förläggare och redaktör IRL, samt att få delta i scensamtal om att skriva historiskt. Om du är i Stockholm, kom gärna och lyssna på mig!

Men det bästa av allt är att maj fört med sig en ny glöd till mitt skrivande och att jag därmed fått styrfart på tredje boken i trilogin, Konungens befallning. Efter att ha arbetat oerhört intensivt från sommaren 2018 till december 2021 gick luften ur mig i julas och jag har inte prioriterat skrivandet som jag borde. Kanske jag behövt vila från orden, från formuleringarna, från min egen fantasi. Hur som helst har jag på sistone kommit ur dvalan och finner stor glädje i att skicka ut mina huvudkaraktärer Matilda och Trond på nya äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s