Vad vill du fråga förlagen?

Känner du dig lite vilse i djungeln av skrivtips och mer eller mindre vänliga råd om hur man maxar sina chanser hos förlagen? Har du alltid undrat vad skillnaden på en redaktör och en korrekturläsare är? Eller är du nyfiken på vad som egentligen pågår bakom kulisserna på ett förlag? Hur en förläggare jobbar? Eller funderar du på det där med sociala medier, om det verkligen är så att man måste ha tusen följare på instagram för att ha en chans att bli antagen?

Ja, vad vill du veta?

Nu har du chans att ställa dina frågor direkt till förlagen! Vi kommer under några söndagar framöver ställa era frågor till personer med olika roller på ett förlag, t.ex. en förläggare, en redaktör och en kommunikationsansvarig. Så gå loss! Vad ska vi fråga dem?

Lämna dina frågor i en kommentar på inlägget här nedan, eller mejla oss på debutantbloggen(at)gmail.com, eller skicka direktmeddelande på facebook eller instagram, eller skriv frågan som en kommentar på dagens inlägg där. Vi är så peppade på att guida dig i förlagsdjungeln!

4 reaktioner på ”Vad vill du fråga förlagen?

  1. Jag skulle vilja veta mer om manushanteringen på förlagen. Vad händer när vi tryckt på skicka? Kommer det till en speciell inkorg? Finns det ett system? Gör någon en snabbkoll direkt? Hur ofta har förlagen manusmöten? Hur går det till? 😊

  2. Hej! Om en förläggare skriver att manuset ”överlag är välskrivet” vad innebär det egentligen? Hade de kunnat jobba med manuset om de trott på berättelsen? Eller behöver språket förbättras innan ett förlag vill ta manuset vidare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s