Vilken av dina bokkaraktärer skulle du helst vilja vara?

Victoria: Jag har flera gånger fått frågan vilken av karaktärerna som är mest jag, och då är svaret Ozzie, även om hans omständigheter inte är mina. Men om jag fick önska hade jag varit Hanna. Hon är stark och orädd och har ett brinnande patos för rättvisa och jämställdhet. 

Tua: Matilda och Trond har det så jobbigt att jag skulle nog helst vilja vara Tronds faster Hildegun. Hon har massor med skinn på näsan, är jordnära och varmhjärtad och lever i ett lyckligt äktenskap med sin make Zakarias.

Samuel: Den godmodiga Britta Karlsson verkar trivas med sitt liv. Jag tar henne.

Per: Får man svara ”ingen alls”? Det är en jäkla jobbig situation som mina protagonister hamnar i. Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva gängkrig på så nära håll. Och visst finns det poliser i manuset också, men de kämpar med en omöjlig arbetsuppgift i ett organisatoriskt klimat som inte alltid är så hälsosamt. Nej, jag nöjer mig med att stå på sidlinjen och heja på dem. 

Emma: Jag skulle vilja vara min huvudpersons bästa vän som verkar ha väldigt roligt. Men jag måste nog inse att jag är mest lik mamman i boken. Hon vill väl, men är rätt jobbig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s