Vilken författare skulle du vilja skriva en bok tillsammans med?

Victoria: Jag hatade grupparbeten när jag gick i skolan, speciellt de som gick ut på att man skulle skriva någonting tillsammans. Och jag var definitivt inte en av de som valde att skriva uppsats ihop med någon annan på högskolan, jag har ett allmänt kontrollbehov som är svårtyglat när det kommer till saker jag bryr mig om. Så bara tanken på att skriva en roman ihop med en annan författare ger mig lätt panik, även om det säkert hade varit nyttigt. Kanske borde det vara nästa steg i min kbt!

Tua: Som debutant (och hela vägen genom min Konungens-trilogi) vill jag vara ensam Gud, troligen för att bevisa för mig själv att jag står på egna ben och att det jag skriver duger. Men om en helt annorlunda manusidé väcktes i samtal med en annan författare kanske det skulle kännas som ett intressant projekt för en kommande bok. Jag skulle inte ha svarat på detta sätt om jag inte hört Dag Öhrlund och Cornelia Södergren berätta om hur fort det gått och hur kul de haft när de skrev “Dejta aldrig på en onsdag” (scensamtal hos Lind&Co under Stockholms bokhelg).

Samuel: Helst ingen, tror jag. Jag är för dålig på att samarbeta.

Per: Jag svarar likadant som Samuel, ingen. Skrivandet är för mig en solosegling där jag inte vill vara beroende av att vänta in någon annan för att komma framåt.

Emma: Alla! Jag är öppen för förslag. Har provat ett par gånger men jag tror att man måste gå in helhjärtat för det och verkligen lägga en plan för handlingen om det ska funka. Just nu håller jag och ena dottern på att göra ett trevande försök att skriva tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s