Adrenalin och Jöback

Några timmar efter mötet med förlaget kom ett avtalsförslag på mejlen. Jag bad en kunnig person titta på det över helgen.

På måndagen meddelade jag att jag ville skriva på. Förlaget skulle ha fullt upp med annat i några dagar och undrade om vi kunde ta det veckan därpå.

Det kunde vi ABSOLUT INTE!!! Jag var redan på gränsen till att krevera. Jag vaknade varje morgon klockan fem, sprängfylld av adrenalin. Vi måste ta det så fort som möjligt!

Det förstående förlaget klämde in en mötestid följande dag. Jag ville se presentabel ut på signeringsbilden och bokade en klipptid två timmar före avfärd. Frisören skapade en mycket hög, fönad och kompakt frisyr som jag sedan ägnade tågresan åt att blöta ner och försöka neutralisera. 

40 nya säkerhetsminuter att slå ihjäl i Gamla stan. 

Och sen skrev vi på.

NU

Jag slinker in i en bokhandel vid Globen för att titta till boken och eventuellt interagera med kunder och/eller personal. Även här står en kvinna lägligt placerad i närheten av min bok. Hon ser inkännande ut. Nyfiken på livet. Mångbottnad. 

”Den där är väldigt bra”, säger jag och pekar på det rödglödgade omslaget.

”Ja, jag vet!” säger kvinnan. ”Jag har läst den!”

Jag får en lyckochock, mumlar att det är jag som är författaren, och trots att hon inte ber om bevis lyfter jag upp boken, letar fram det svartvita porträttet som min dotter har tagit och som jag tycker påminner lite om Peter Jöback, håller det bredvid mitt ansikte och ler. Kvinnan väntar tålmodigt. Jag sätter tillbaka boken i hyllan och vi pratar vidare. Hon berättar att hon fick tipset via den där osannolikt trevliga recensionen, och att hon i sin tur tipsat alla sina vänner. Jag blir om möjligt ännu gladare.

Expediten hör vårt samtal, hämtar en signeringspenna och flyttar mina böcker till en hylla där de syns bättre. Mitt gränslösa beteende har burit frukt.

Sedan vandrar jag genom shoppingområdet, segerrusig. 

Sällan har jag känt mig mer lik Peter Jöback.

2 reaktioner på ”Adrenalin och Jöback

  1. Jag var på Akademibokhandeln i Uppsala för några veckor sedan och där var den också väldigt synligt skyltad precis vid ingången 😊 Kommer den komma som e-bok längre fram?

    • Kul!
      Ljudbok och pocket är på gång – jag tror att det blir en e-bok av bara farten. Ska fråga förlaget vid tillfälle!
      Med vänlig hälsning, Samuel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s