Behöver du en spark i baken?

Om du heter Camilla Läckberg, Leif GW Persson eller något annat känt författarnamn kan du sluta läsa här men om du är en glad aspirerande författare med ett pågående manusprojekt kan detta vara sporren du behöver!

Min styrka som författare ligger i att jag är bra på att redigera. Jag ser upprepningar, stolpig meningsbyggnad, syftningsfel. Jag suger in känslan i texten, värderar framåtdrivet i storyn. Mitt hököga fångar varenda perspektivglidning, upptäcker karaktärer som beter sig ologiskt eller händelseförlopp som inte är trovärdiga. Under de skrivkurser jag gått har jag älskat att ge feedback till andra aspirerande författare. En lärdom jag fick av Jorun Modén är att aldrig kritisera utan att samtidigt komma med förbättringsförslag. Du som läst mina blogginlägg vet att jag är hård i min självkritik men mot andra är jag snäll som ett lamm och pedagogisk som din favoritfröken/-magister från småskolan.

Tävlingsregler

Skicka de första 200 orden i ditt manus (avrundat så texten inte slutar mitt i en mening) senast den 31 augusti till tua.burlin@hotmail.com. Den inledning som fångar mitt intresse mest (eller rättare sagt författaren bakom inledningen) vinner en förstakapitelanalys (upp till 3 000 ord) där jag går igenom gestaltning, språk, händelseförlopp, perspektiv, karaktärer m.m. Om författaren vill kan hela eller delar av texten publiceras i Debutantbloggen som ett sätt att väcka intresse hos en kommande läsekrets.

Lycka till, jag ser fram emot att läsa en massa intressanta ”börjor”!

4 reaktioner på ”Behöver du en spark i baken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s