Tävlingen avgjord!

Snacka om att binda ris åt egen nyfiken rygg, för alla tävlingsbidrag väckte mitt intresse och jag önskar att jag hade tid att ta mig an alla de 24 fantastiska manusstarter som skickats in! Jag har våndats mycket över hur jag ska välja vilka texter jag ska gå vidare med. Eftersom jag vill ge något till er alla som deltagit i tävlingen, bestämde jag mig för en kompromiss: FEM vinnare får en förstakapitelanalys (istället för en, som jag tidigare utlovat), dessutom har jag gjort en ”light-analys” av de andra bidragen och hoppas att min återkoppling kan ge lite pepp och tips inför det fortsatta skrivandet.

Vinnarna som får en förstakapitelanalys på de första 3.000 orden i manuset är (utan inbördes ordning):

  • Linnéa Brink: Perspektivpersonens dräpande humor i de inre tankarna fick mig att skratta högt. Eftersom jag älskar att skratta, vill jag läsa mer av ditt manus Linnéa!
  • Ken Lennaárd: Tillbaka till 1987, Stockholmsnatt, kicksparkar framför spegeln. Nostalgi för mig som var ung på den tiden. Hit me one more time, Ken!
  • Ulrika Alenfelt: Välskrivet, ett mysterium lurar under ytan ända från start, och Ulrika har klippt texten precis där nyfikenheten väcks som mest! Lurigt av dig, Ulrika, du fick mig på kroken!
  • Lisbeth Ekelöv: 1600-tal (mumma för en historieälskare), välskrivet, spännande anslag. Dessutom skriver Lisbeth att hon tyckte mycket om min bok Konungens sändebud och att hon spänt väntar på fortsättningen. Denna domare är väldans lättsmickrad, så självklart vill jag läsa mer av dig, Lisbeth!
  • Anneli Mannerström: Jag kastas direkt in i ett drama på liv och död som jag bara måste få veta mer om!

Jag har mejlat er alla med vinstbeskedet, så skicka era första 3.000 ord, så betar jag av analyserna i den ordning de kommer till min inkorg. Jag ser fram emot en massa intressant läsning!

8 reaktioner på ”Tävlingen avgjord!

    • Tack själv för nostalgitrippen tillbaka till 80-talet! Bästa årtiondet ju. Fast inte för din huvudperson, decenniet slutar ju lite kämpigt för honom 😳. Jag ser verkligen fram emot att läsa din berättelse i färdigt format, tror att den kan bli ett riktigt vasst och spännande tidsdokument!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s