En (hektisk) dag i mitt liv

Jag tycker inte att jag är en särskilt spännande person. Jag gör inga stordåd på dagarna. Min vardag skiljer sig inte särskilt mycket från din, kanske. Ändå tänkte jag bjuda på en inblick i en helt vanlig dag i mitt skrivliv. Det händer inget speciellt, men kanske är det intressant att höra hur en vardag i mitt liv ser ut? Hur jag balanserar skrivande med allt annat? Och vad du och jag gör olika?

Måndag i september

06.10 – klockan ringer. Jag kan egentligen sova längre, men äldsta sonen ska iväg redan kl 7 till skolan inne i stan så vi går alla upp och äter frukost tillsammans. En tidig start betyder också att jag får mer gjort eftersom jag är som mest produktiv innan lunch.

07.00 – hej då till äldsta sonen. Jag tar trappan ner till skrivarstudion och drar igång arbetsdagen.

07.05 – kollar mailen, både privat (där inget händer) och jobbet (där det alltid ligger minst tjugo mail och väntar som kollegor i andra länder skickat över natten). Jag betar igenom dem och kollar på min plan för dagen. Det är en Excel-fil (nördvarning) där alla mina möten och saker jag ska få gjorda under dagen ligger upplagda. Den gäller två veckor in i framtiden så jag vet vad som är på gång. Jag kikar på när jag ska få in mina minst två men helt tre-fyra skrivtimmar under dagen. Jag chattar lite med kollegorna i Sri Lanka som redan varit igång ett tag med sin arbetsdag, och bestämmer mig för att få en timme skrivande gjord direkt. Jag har ju egentligen inte börjat jobba ännu. Hemarbete = ingen åka bil/pendla = min skrivtid. Eftersom jag fortfarande är rätt trött börjar jag med enkel redigering. Söka och ersätt ord som inte ska vara där. Det krävs inte så mycket hjärna.

07.45 – yngsta sonen ska till skolan. Jag eller min fru skjutsar. Det tar tio-femton minuter max.

08.00 – tillbaka i skrivarstudion. Kollegorna är fortfarande inte online så jag lyckas få in en skrivtimme till. Jag är rätt pigg nu efter att ha kommit ut genom dörren i den kalla morgonluften.

08.50 – jag kör fast i skrivandet. Det går inget bra och texten som kommer ut känns platt och saklig. Dialogen mellan två personer i manuset ger mig noll energi, trots att just dialog är det som jag tycker är roligast att skriva. Eftersom jag fattar att varje extra bokstav är bortkastad lägger jag ner och byter till ”jobb mode”. Det finns en hel lista på saker som jag måste få gjorda under dagen så jag börjar med några enkla grejer. Maila en kollega feedback på ett dokument hon skickat. Bokar ett möte om sponsring till senare i veckan.

09.30 – dagens första möte. Engelsmännen har vaknat. Det är en catch med en kollega som ligger inbokad varannan vecka. Vi pratar om projekten vi jobbar på och vad nästa steg är. Sedan är det två till halvtimmesmöten i rad. Ett inser jag direkt att jag blivit ”fulbjuden” till, alltså någon har satt upp ett möte med tio personer och bjudit in mig för att det berör mitt område men egentligen kunde jag ha skippat det. Inget vettigt sägs. Jag ser till att jobba på en PPT i bakgrunden för att inte känna att tiden är helt bortkastad. Jag gör ofta just så: dubbeljobbar.

11.00 – alla anställda har fått ett gäng digitala kurser skickade till sig om den nya produkten som ska släppas senare i höst. Det är obligatoriskt att göra dem och jag har skjutit upp det för längre. Lyckas beta av hela tre stycken på raken. Det är rätt skönt att sitta passiv och bara lyssna och ta in information istället för att ”producera”.

12.00 – Lunch. Trettio minuter får räcka. Käkar framför teven och kollar på någon true crime-serie om en kille som haft ihjäl tre personer men kommit undan med det. Jag väntar på twisten – det är trots allt fem avsnitt i serien – men det kommer aldrig. Skitserie.

12.30 – möte igen. Engelsmännens sista innan deras lunchtimme. Vi pratar om annonsering.

13.00 – jag måste uppdatering mitt teams planer för resten av året. Alla har sina mål som ska nås och nu när semestrarna är slut måste jag påminna alla om vad de ska göra, så det inte blir en chock i december.

14.00 – stormöte. Alla som jobbar med marknadsföring samlas online (över hundra pers) och får presentationer om det senaste. Denna gång slipper jag presentera. Jag lyssnar med ett halvt öra medan jag pillar med en trilskande Excel-fil där formlerna inte vill göra det jag vill.

15.00 – två till halvtimmesmöten, denna gång om hur vi ska integrera ett företag som vi köpt (låter viktigt, men min del är att se till så att rätt logga används på alla ställen) och så ett om den nya shoppen vi ska öppna för anställda med företagsgrejer. Amerikanerna är vakna nu och med på mötena. Sri Lanka checkar ut för dagen.

16.00 – hinner precis lägga på mötet och kasta ned frysmat i väskan innan jag går till sonens skola. Han har kör och måndagar är min dag.

16.15 – vi sitter på buss och tåg in till stan. Han vill spela på sin mobil – det får han inte annars – så jag passar på att jobba på datorn. Lite maniskt, visst, men man hinner få rätt mycket gjort på väg in till Stockholm city.

17.30 – sonens kör börjar. Innan dess har han och jag ätit en tidig middag. Jag jobbar en halv till en timme till, sedan stänger jag av jobbmailen.

18.30 – dagens andra skrivpass tar vid. Jag sitter på ett café i en galleria med en stor kaffe, gör ett inlägg på Instagram om saken och jobbar 1,5 timme på manuset innan det är dags att åka hem.

20.30 – landar i soffan hemma. Min fru lägger barnen och jag gör en kopp te till oss. Vi pratar lite om dagen som gått. Just idag var extra hektisk.

21.00 – ny true crime serie. Den här är bättre. Sista kvarten sitter jag och nickar till i soffan.

22.00 – ”nej, nu går vi och lägger oss”. Andra är uppe till midnatt på vardagar, men jag måste sova typ åtta timmar per natt för att orka med mina dagar. Det blev inte mycket familjetid idag, men imorgon är det tisdag och ingen kör. Kanske kan jag stänga av redan vid fem-sex tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s