En ovanligt vanlig dag

Jag blev inspirerad av Pers inlägg där han berättade om sin vardag. Såhär ser en helt vanlig dag ut för mig:

04.05 Minstingen vaknar och därmed också jag. Hon somnar om, det gör inte jag. Istället läser jag några sidor till ur Den hemliga våningen av Kelly Bowen. Somnar om efter ett tag.

06.00 Vaknar till och försöker förstå var jag är. Drömde att vi blev vräkta från vår lilla etta och jag minns att jag stod handfallen – Vart ska jag nu ta vägen med alla mina fyra barn?! Tills jag någonstans mellan dröm och vakenhet kom på att jag ju faktiskt bor i villa och att vi är hyfsat trygga här (till skillnad från personerna i boken som jag läser och som uppenbarligen har påverkat mig ). Smyger upp och sätter mig i soffan med datorn. Här ska redigeras bok. Jag har kört fast på mitten och lägger till ett kapitel där jag ändrar förutsättningarna för resten av boken. Det kan inte hjälpas att det blir merjobb, boken blir bättre såhär. Tror jag.

07.15 Minstingen vaknar och vill absolut inte gå till förskolan. En stund framför Masha och Björnen får henne på bättre humör. Springer under tiden runt och försöker städa, äta frukost, borsta tänder, packa lunchlåda och väcka resten av familjen på samma gång. Tar en magnesiumtablett eftersom jag har hört att det kan få en att slappna av bättre.

8.10 Redigerar film på jobbet. Det är bara små, små detaljer kvar nu. Sedan är instruktionsfilmen för hur en traumaövning går till klar. I verkligheten filmade vi en hel förmiddag. Den slutliga filmen blir max 12 minuter lång. Endast det absolut viktigaste får plats. Dödar ”darlings” på löpande band. Men patienten överlever.

11.00 Förberedelse inför kommande livesändning. Möblerar om på kontoret för att bygga upp en scen som ser bra ut i kameran. Provfilmar. Det finns många detaljer kvar att fundera över men skjuter upp det till senare.

12.30 Lunch. Äter framför datorn och plockar fram mitt manus. Eftersom jag skrev på det i morse tar det bara 30 sekunder att komma in i det igen. En författare tar kontakt via messenger och vi utbyter erfarenheter kring skrivande och förlag. Det blir inte mycket skrivet på manuset men författarkontakter är alltid roliga.

16.15 Har kort väg hem, hinner lyssna på två låtar på radion. Två berättelser på sex minuter, inte illa. Byter bil mot barnvagn för att åtminstone få några minuters promenad under dagen. Har inte ljudbok i öronen för jag hittar aldrig hörlurar när jag behöver dem. Möter strålande glada barn och entusiastiska pedagoger som berättar att de har börjat med ett nytt projekt. Barnboken Godnatt alla djur av Lena Arro och Catarina Kruusval ska plockas i delar och dramatiseras. Lycka! Och tänk att någon gång få skriva en sån bok. Jag lägger det på listan över långsiktiga mål.

Min dag i sagor, från Den hemliga våningen till Godnatt alla djur. Var och en mästerlig på sitt sätt.

17.00 Springer mellan spisen och datorn. Ställer in Shogun av James Clavell i äldsta dotterns bokhylla. Jag tror verkligen hon kommer gilla boken. Kollar om dagen har varit bra för sönerna. Avrapporteringen är kort och effektiv. Min man har stängt in sig på sitt kontor. Han behöver hjälp att snygga till en biografi till en ansökan lite senare, det är svårt att skriva om sig själv. Pannkakorna slinker ned och minstingen och jag går in på hennes rum för att leka. Jag somnar. Hon somnar inte. Sedan är det läggdags.

20.30 Jag vill läsa Tre sagor av Jan Lööf, hon vill kolla på mobilen. Vi bråkar en stund. Sedan gör vi som jag vill. Hon somnar. Jag somnar inte. Smyger mig upp.

21.00 Säger godnatt till familjen. Städar inte köket och tvättar inte. Lägger mig i sängen och skriver, skriver, skriver. Sedan läser jag lite till ur Den hemliga våningen och tänker att det är fascinerande med berättelser ändå. De kommer i så många format och med olika syften. Somnar mitt i en mening och sover ända tills minstingen vaknar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s