Lördagsenkäten: Vilken bok skriver du om tio år?

Tua: Oj, ingen aning. Jag måste brinna för en idé för att mäkta med att göra en bok av den, så det beror på vad som kittlar min fantasi om tio år. Konungens-trilogin kommer nog att mätta mitt behov av att skriva romance, så om tio år skriver jag säkert i en annan genre, kanske något moget (även jag måste väl bli vuxen någon gång, eller?). Dessförinnan skulle jag vilja skriva en fullkomligt “outrageous” historia om att arbeta i kontorsmiljö. Jag skulle inte ens behöva använda fantasin, det vore bara att sammanfatta mitt arbetsliv med allt galet som hänt. Telia Mobitel på nittiotalet, say no more. Det enda som skulle hindra mig är devisen: “Det som händer (hände) på Klökanvägen, stannar på Klökanvägen”.

Samuel: Jag vet inte ens vad jag ska äta till lunch imorgon. Men om jag skriver en bok om tio år är den gissningsvis inte så tjock. Det orkar jag nog inte. Kanske en novellsamling?

Per: En episk serie baserad på Bibeln. Vänta ni bara …

Emma: Då har jag blivit varm i kläderna och skriver ett mästerverk. Jag har några år på mig att fundera över detaljerna …

Victoria: Då hoppas jag att jag är en etablerad författare med flera böcker under bältet, och att jag bara blivit bättre och modigare med tiden. Jag tror att jag alltid kommer att röra mig runt samma frågor, de om familj och relationer, makt och frigörelse, ansvar och beroende. För mig är det outtömligt. Kanske har jag också varvat romaner för vuxna med romaner för unga, jag har en dragning till det där gränslandet. Men om tio år skriver jag i alla fall en roman som kommer från hjärtat, precis som Härifrån gjorde. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s