Höstmörkret är här – bästa skräcktipsen?

Emma: Jag skrev mitt gymnasiearbete om Dean Koontz författarskap och älskar verkligen hans böcker. Lagom läskiga och mycket spännande. 

Victoria: Jag är en lättskrämd vekling, så det behövs inte så mycket för att få mig att gömma mig under täcket, eller bakom en kudde. När jag var barn vågade jag inte ens läsa Fem-böckerna, och jag låtsades att jag också, absolut, skulle vilja kolla på tv-serien V (vilket jag inte fick för mina föräldrar), men det hade jag aldrig vågat. Jag undviker fortfarande läskiga saker för det mesta, så som vuxen har jag inte läst mycket skräck. Räknas Låt den rätte komma in? Den är i alla fall väldigt bra, och lite lagom läskig. Och för ett tag sedan köpte jag av någon anledning Mats Strandbergs Färjan, men den har jag inte vågat läsa än. 

Men pratar vi filmer både gillar jag och blir skiträdd av The Shining, jag vågar inte titta på den ensam. (Jag kommer aldrig riktigt förlåta min man för att han somnade när vi skulle titta på den ihop, och medan han sov som en stock började saker ramla ner från väggarna hemma hos oss!) Och jag kollade såklart som alla andra på Twin Peaks när jag var tonåring och fy sjutton vad rädd jag var när Bob dök upp! Scenen där han gömmer sig bakom en soffa är en sån där som fortfarande kan spelas upp i min hjärna när jag är ensam hemma.

Tua: Jag älskar skräck men är en riktig hare, så först tvingar jag min sambo att gå med på skräckfilm (inte hans grej), sedan ligger jag i hans knä och kikar fram bakom en kudde. När jag såg The Conjuring höll jag på att skita knäck när det läskiga monstret dök upp i bakgrunden. The Grudge är också en film jag minns som oerhört skrämmande. Min sambo vill helst inte att jag ser på skräck för när filmen tagit slut måste han följa med mig på toaletten och blockera spegeln så att alla ondsinta väsen som bara syns i speglar inte kan ta mig. Han får heller inte sitta uppe och spela dataspel, för han måste ligga intill mig i sängen tills jag somnat. Just ja, det här handlade inte om mig utan om bra skräck. The Shining, Jurtjyrkogården, Det, ja mycket av Stephen King är läskigt.

Samuel: Svår fråga. Jag har rört mig oerhört lite i skräckens värld de senaste 20 åren, så mina referenser är lite old school. Läsupplevelser som har skrämt mig: Den svarta katten av Edgar Allan Poe, Flugornas herre av William Golding, Den typ som överlever av Stephen King.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s