Lägg energin på rätt saker

Energi ska man (alltid) spara på, men extra mycket i dessa tider när energiräkningen skälver till bara man så mycket som funderar på att ta en dusch. Nätet svämmar över av bra tips vad gäller energisparande aktiviteter, men jag har inte sett någon guide till oss författare. Hur gör vi för att inte frysa fast vid våra stolar nu när man ska minska på värmen inomhus? Nedan följer en enkel guide för författare:

1. Gör som Victoria och stäng av datorn, plocka fram anteckningsboken och skriv analogt. Ett värmeljus vid sidan är stämningsförhöjande. Tänk bara på att det är lätt hänt att glömma tid och rum när man skriver, så se till att ljuset står i en säker ljusstake.

Äldre tiders författare som förebild.

2. Skriv het romance som Tua så går pulsen garanterat upp. Eller …

3. … gör som Per och Samuel och skriv spännande och i deckargenren. Även där går pulsen upp och du kanske rent av börjar svettas när skurken kommer och flåsar dig i nacken.

Skriv spänning eller romance.

4. För alla oss som skriver lite lagom spännande, som feelgood ofta är, kan man behöva anstränga sig lite extra för att få upp pulsen. Ett tips är att resa sig från stolen och göra några snabba armhävningar eller andra träningsövningar. Bra sätt att få upp värmen samtidigt som hjärnan vaknar till liv.

5. Välkomna alla tecken på klimakteriebesvär som inkluderar värmevallningar. Funkar även vid feber. Välkomna alla spontana, kroppsliga temperaturförhöjningar.

6. Kör lager på lager. Först tunna kläder, sen lite tjockare, morgonrock, filt, mössa, vantar med hål för fingrar och handledsvärmare. Överför detta sedan även till din berättelse. Tänk lager även där. Yttre handling. Inre utveckling. Folk som säger något men egentligen menar något annat. Symboler som laddas med subtila budskap, miljö som förstärker sinnesstämningen eller betyder något utöver det man först kommer att tänka på.

Och så till sist. Vi vill ju gärna sprida energin vidare. Så …

7. Skriv gärna hjärtevärmande – vi är många frusna själar som kommer behöva bra, gripande, medryckande berättelser framöver.

Skriv med värme.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s