Läsa eller lyssna? 

Sabina:

Jag föredrar att läsa, utan tvekan. Däremot har jag börjat lyssna på ljudböcker. Jag har haft svårt för att lyssna på böcker länge, och gav upp väldigt fort, trots att det var en bok jag verkligen ville höra på. Jag hänger som bäst med i handlingen när jag får läsa i min takt. Eftersom jag cyklar totalt 2 mil om dagen, till och från jobbet, försöker jag passa på att lyssna på böcker och för att stegvist vänja mig. 

Sara: 

Jag har varit en ljudboksnarkoman och om jag ska vara helt ärlig -faktiskt haft ganska svårt för läsning. Tankarna har alltid flugit iväg till annat och jag har haft svårt att hitta avslappningen i läsningen. Dock förändrades det helt under 2022 och numera konsumerar jag båda varianterna. Jag tycker att olika böcker gör sig olika bra i de två formaten, vissa vill läsas och andra vill bli lättsamt lyssnade på.

Emeli:

Läsa! Det är ju det bästa som finns! Jag stryker under och antecknar och bläddrar fram och tillbaka och älskar att fysiskt se var i berättelsen jag befinner mig. De få gånger jag försökt mig på ljudboksformatet flyger tankarna iväg och hamnar någon helt annanstans. 

Emma:

Både och, för min del. Jag var sen på bollen med ljudböcker, antagligen för att jag inte fattade att man kunde öka hastigheten på uppläsningen, tyckte alla lät som sömniga seriefigurer innan dess och tappade fokus. Jag läser rätt mycket e-böcker också och många digitala inlagor i samband med lektörsuppdrag, men mitt älsklingsformat är pocket.

Ralph: 

Att lyssna på ljudböcker fungerar tyvärr inte alls för mig. Mina tankar driver iväg och plötsligt märker jag att jag inte lyssnat på en halvtimme. Valet blir därför solklart att läsa eftersom det håller mig på banan på ett annat sätt. Skulle man då ändå tappa tråden är det också lättare att bara gå tillbaka någon sida och ta om.

Isabelle: 

Läsa, helt klart. Jag älskar det. Läsandet sker oftast innan jag ska sova. Om jag lyssnar på en bok så börjar jag göra andra saker. I bilen lyssnar familjen på barnböcker och då är det lättare att koncentrera sig.       

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s