Vem var din första favoritkaraktär?

Sabina:

Matilda av Roald Dahl. Jag minns att jag lånade om den ofta från biblioteket. Att vara barn och växa upp kan präglas av en viss rädsla och utsatthet, och faktumet att alla vuxna står över en och har makten över en. Jag tycker att Roald Dahl gör helt rätt i att dra in den här mörkare aspekten av att vara barn. För jag tror att det var något jag kunde relatera till som barn. 

Sara:

Den första jag kom att tänka på var Gunvald Larsson i Beck. Gillade honom redan som barn, kanske för att jag identifierade mig med hans rebelliska personlighet. Vem hänförs inte av den som säger och gör som den vill liksom?

Emeli:

Vacklar mellan Mrs Brisby i “Nimhs Hemlighet” och Christiane F i “Vi barn från Bahnhof Zoo”.

Emma: 

Eftersom jag inte direkt läste som barn blir det någon från filmens värld: Luke Skywalker! Fattar inte i vuxen ålder vad det var som fick mig att relatera så mycket till honom, för nu tycker jag han är störig och mesig, men då slog han väl an någon sträng. Kanske för att han var som vem som helst? Den lilla människan som trots allt är så stor, som gör något enastående? Eller så tyckte jag bara att lasersvärd var väldigt coola.

Ralph: 

Här är mitt minne lite grumligt men det lär ju vara någon från seriernas värld; kanske Asterix, Spirou, Tintin eller Lucky Luke. När det gäller böcker så var mina första favoriter Enid Blytons Fem-böcker. Vem som var min favoritkaraktär i dem minns jag inte, kanske hunden? Jag gjorde det stora misstaget att läsa om en av Fem-böckerna för mina barn när de var små. Både de och jag tyckte då att den var horribelt tråkig. Tiderna förändras och vi med dem.

Isabelle: 

George i Fem-böckerna. George eller Georgina som hon egentligen hette, var modig och vågade göra saker. Jag ville vara lika cool som henne. En annan favorit är Momo i Momo eller kampen om tiden av Michael Ende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s