Caroline Möllesand

Caroline Möllesand

Debuterar med: En feelgoodroman som utspelar sig på Öland. Den handlar om två kvinnor mitt i livet, Melinda och Sanna, som inte har setts sedan de slutade gymnasiet. Båda har varit med om stora förluster och hanterar sin sorg på olika sätt. Av en slump återförenas de på Öland och tillbringar en aktiv och händelserik sommarvecka ihop. Man får följa deras yttre och inre resor som handlar om att återupptäcka vad som gör livet meningsfullt. Samtidigt måste Melinda fatta rätt beslut angående en stor hemlighet som rör hennes dotter.

Bakgrund: Jag är gift, bor i Kalmar och har en son på snart 19 år samt två vuxna bonusbarn. Jobbar med kommunikation och marknadsföring i egenskap av skribent, grafisk formgivare och marknadskoordinator. De första 15 åren var jag på en lokaltidning och de följande 15 åren drev jag reklambyrå. Efter en vedervärdig utmattning har jag nu 15 år kvar till pensionen och siktar på en anställning kombinerat med skrivande.

Bidrar till bloggen med: Mina inlägg kommer dels att handla om var, vad, när, hur och varför jag skriver. Förhoppningsvis kan jag också tillföra något när det gäller att ge ut en bok på annan väg än via traditionellt förlag. Jag hoppas att du som bloggläsare kommer känna igen dig, inspireras och lära dig något nytt. Vem vet, i vissa fall kanske mina idéer och beslut kan fungera som avskräckande exempel? Sådana behövs ju också.

När jag inte skriver: Golf är min stora passion och jag spelar förmodligen för ofta för mitt eget bästa. Älskar att resa när det är möjligt, annars stillar jag min bortlängtan genom att läsa böcker eller titta på teveserier och filmer.

Här hittar du mig: 
Instagram: caroline.skriver

Caroline bloggar på torsdagar.


Länkar till Carolines blogginlägg i kronologisk ordning:

31/12 – Välkommen hem till mig på nyårsfest!

7/1 – Jag har inte drömt om att ge ut en bok

14/1 – Att hitta sin bokidé – med hjälp av Sofie Sarenbrant

21/1 – Lägesrapport: manus, testläsare och lektör

28/1 – Min första skrivarvän – lika speciell som första kärleken

4/2 – Bloggar med skrivtips: Här är de 3 bästa!

11/2 – Min dagbok om dagarna före deadline

18/2 – Om att bestämma sig: ”Jag SKA ge ut en bok”

25/2 – Lär dig att älska kritik och utvecklas av feedback

4/3 – Samla på beröm och boosta dig själv

11/3 – Tankar om hjärnspöken och nyttan av att pausa

18/3 – Är du nyfiken på Scrivener?

25/3 – Om research och att dubbelkolla detaljer

1/4 – Redo för redigering!

8/4 – Omdömet från lektören är här!

15/4 – Om mina låtsaskompisar: Att fylla på och förtydliga