Emma Gustafsson

Debuterar med: Relationsromanen Outsäglig sorg och saknad på Norstedts i sommar. Den handlar om deckarförfattaren Janne som några år efter en personlig tragedi hyr en stuga långt bort från allt och alla för att börja skriva igen. Hyresvärdinna är snickaren Fia, och hon har ljugit i annonsen: Det är inte alls långt till närmsta granne, för hon både jobbar och bor i ladan precis intill, ofta i sällskap av sin nyfikna sjuåring Lo.

Bakgrund: Har ett förflutet som dramatiker och är utbildad performancekonstnär och facköversättare. Har jobbat på snabbköp, säkerhetsföretag, dansskola, sportanläggning och i secondhandbutik. Bodde i Malmö i många år och dessförinnan i Brighton i England men kommer ursprungligen från Örebro.

Bidrar till bloggen med: Utöver att skriva om vad som händer under debutantåret gör jag nedslag i de dryga tre decennierna mellan författardrömmens födelse till att det nu faktiskt blir en bok. Det blir således en del inlägg om hybris och självtvivel, inspiration och idétorka, om det som kommer i vägen och om att inte släppa taget om drömmen. Eftersom “min” bloggdag är fredag hoppas jag sprida lite fredagspepp också!

När jag inte skriver: Jobbar jag ändå med text, som frilansande översättare och lektör, och jag läser och lyssnar på en massa böcker på fritiden också. Älskar bra film och skräpig tv, blandar gärna cocktails, umgås med vänner och familj och min motvilliga författarhund Pastell.

Här hittar du mig:      
Instagram: emma_g_skriver
Hemsida: textologerna.se

Emma bloggar på fredagar.