Mia Kim

Mia blogg

Foto: Jini Sofia Lee

Född: 1976

Bor: i Stockholm

Debuterar med: Bilderboken “Kluriga ordens ABC” (Bland arbetsmyror, solkatter och dammråttor),  för barn 3-6 år som kommer ut på Olika Förlag i september 2018. Det är en rolig och annorlunda ABC-bok skriven på rimmad vers. Illustratör är Maria Källström.

Jag medverkar även i novellantologin Kära mamma som kom ut på Ordberoende förlag i mars 2018. I den medverkar även bl.a. Amelia Adamo, Linda Bengtzing och Charlotta von Zweigbergk. I november släpps novellantologin #Älskanoveller – Nyanser av passion som jag också medverkar i.

Bakgrund: Har pluggat juridik och journalistik på universitet. Har gått skrivarkurser på olika högskolor och på Skrivarakademin. Efter några år på juristlinjen kände jag att det inte alls var juridik jag ville jobba med, utan jag tillät mig inse att det var skrivandet jag ville hålla på med.

Bidrag till Debutantbloggen: Genom att ni får följa mig under mitt debutår hoppas jag kunna peppa och motivera alla er som bär på en skrivardröm. Jag vill också gärna lyfta barnboken och vad man ska tänka på när man skriver en bilderbok. På vilket sätt skiljer det sig från att skriva för vuxna? Jag kommer också ge tips om hur man skriver noveller och hur jag tragglar mig igenom skrivandet av min första roman.

När jag inte skriver: Är jag med min familj (sambo och tre barn), jobbar, träffar vänner, tränar och läser. Jag gillar att gå på teater, opera, konserter och bio, men gör det alltför sällan.

Jag finns på: Facebook och Instagram

Mina inlägg på Debutantbloggen kan ni läsa här.

Advertisements