Steineck & Bretzer

Debuterar med: Spänningsromanen Medan giftet sprider sig som kommer ut i augusti 2023 på Piratförlaget.  

I ett jourrum på Hvidovre Hospital i Köpenhamn ligger en ung svensk läkare av arabisk härkomst död. Hennes kollegor hittar henne efter att hon inte dykt upp till avlämningsmötet efter nattens pass och omständigheterna kring hennes död är oklara.

På en tidningsredaktion i Malmö läser en reporter om läkarens död. Den korta notisen på en dansk kvällstidnings hemsida avslöjar inte att han sedan barndomen har ett band till henne.  

Medan giftet sprider sig är en berättelse med oväntade kopplingar till personer och minnen – minnen som ligger djupt begravna hos karaktärerna.  

Vi möter läkaren från hennes första arbetsdag på sjukhuset, träffar hennes familj och kollegor. Parallellt följer vi reporterns jakt efter sanningen om vad som hänt. 

Bakgrund: Vi, Steineck-Bretzer, är en duo: Isabelle Steineck är läkare och diabetesforskare i Köpenhamn. Ralph Bretzer är journalist och kritiker specialiserad på musik, litteratur och teater. Isabelle bor i Malmö och Ralph i Göteborg. 

Bidrar till bloggen med: Historien om hur rockskribenten och diabetesforskaren skapat en roman som blev antagen. Vi berättar om våra likheter och olikheter i skrivandet och livet. Inte minst kommer vi att bidra med hur det är att vara två om att skriva en roman.    
 
När vi inte skriver: Isabelle läser vetenskapliga artiklar, tecknar och älskar 50-talsklänningar. Hon undervisar om diabetes och insulinpumpar. Ralph har ett ohälsosamt stort intresse för country, soul och punk och ägnar ohemult mycket tid åt att läsa om, skriva om, spela och lyssna på musik.  

Här hittar du oss:       
Instagram: @Steineck_Bretzer, @diabetes1cartoon samt @Rioteer 
Mejl: Isabelle.Steineck@iname.com och Ralphbretzer@outlook.com 
Ralph bloggar på bebopheladan.wordpress.com 

Steineck & Bretzer bloggar på måndagar.

Här kommer våra inlägg: