Anna Alemo

Anna Alemo

Född: 1976

Debuterar med: ”Emmas nya liv” i september 2019 (Nicole Publishing). Boken är en lättsmält, romantiskt och rolig feelgoodroman.

En otrohet vänder snabbt upp och ner på hela tillvaron. På ett ögonblick är Emma nyskild och försöker anpassa sig till varannan vecka-liv med barnen. Exmannen har flyttat ihop med sin nya unga kvinna, tillika barnen nya bonusmamma, och verkar oförskämt lycklig. Hur kan livet vara så orättvist?
Trots att Emma är förvirrad och en smula bitter är hon fast besluten att få ihop sitt nya liv. Om hon tänker efter har hon ändå mycket att vara tacksam över.
När hon träffar den charmige sångaren och tonårsidolen Peter ändras allt. Han är nästan tio år yngre och otroligt snygg. Att yngre tjejer flockas runt honom är inte svårt att förstå. Emma är däremot inte intresserad av honom. Inte på något sätt …

Bidrag till Debutantbloggen: Eftersom jag skrev på mitt författaravtal i slutet av 2018, kommer man att kunna följa hela min resa genom manusredigeringar, bokomslag och annat som händer. Jag hoppas kunna inspirera andra som länge (kanske i hemlighet precis som jag) gått och drömt om att bli författare. Det blir säkert en del våndor, ångest och allmän förvirring. Men förhoppningsvis även glädjeyttringar och lycka. Samtidigt som mitt första manus ska omvandlas till en bok redigerar jag även manus två (uppföljaren till ”Emmas nya liv”), planerar för manus tre (helt fristående) samt försöker mig på lite novellskrivande. 

Bakgrund: Direkt efter gymnasiet började jag plugga till civilingenjör, men hoppade av när jag fick barn och sedan blev jag sjuksköterska istället. Efter några år inom läkemedelsindustrin jobbar jag numera med forskningsdatabaser på universitetet.

När jag inte skriver: Är jag med min fantastiska familj eller jobbar. Totalt finns det fem barn i familjen, 4, 10, 12, 21 och 22 år (men den äldsta kan jag inte ta åt mig äran för). Jag och min man bor i Lund tillsammans med de tre yngsta i barnaskaran (de två äldsta pluggar på andra orter) samt våra två hundar (en golden retriever och en chihuahua). Jag försöker även få tid till att läsa böcker. Framför allt älskar jag feelgood. Och lyckliga slut.

Jag finns även på: Facebook, Instagram och min hemsida