Christin Ljungqvist

Christin Ljungqvist, född 1983 i Vallda, Kungsbacka (söder om Göteborg) är en ännu oantagen, opublicerad författare som finns med på Debutantbloggen för att ”tillföra en viktig aspekt på det hela” och representera ”en betydande och ibland underskattad del av litteraturSverige” (cit. Kevin Frato).

2008 tog Christin tag i sina författardrömmar genom att säga upp sig från sitt butiksjobb och börja på Textlabbet vid Bona Folkshögskola, Motala. Från hösten 2009 till våren 2010 läser hon Skrivarlinjen vid Skrivarakademin, Stockholm.

Manuset hon arbetar på heter Vid oss vita skuggor, men har haft en rad andra titlar, sett ut på en rad andra sätt. Det var nära att antas av Damm Förlag, vars förläggare personligen ringde upp en sen eftermiddag strax innan årsskiftet 2008/2009 och sa att hon var ”mycket berörd”. Likaså var det nära att bli antaget av Bra Böcker under samma tidsperiod. I slutändan blev det ändå ett nej från båda.

Christin kommer under ett år framöver att berätta om sin väg till en förmodad, efterlängtad debut, berätta om erfarenheter som varit till både för- och nackdelar, vad man som författaraspirant kan tänka på, bra och dåligt med skrivarkurser, allt med den eftersträvade debuten som mittpunkt.

Mer om Christin står att läsa här.

Från och med april tar Christin en paus från Debutantbloggen (men lovar att pipa in då och då och uppdatera oss på vad som händer. Hennes ersättare under resten av 2010 blir Liz Wennberg.

En reaktion på ”Christin Ljungqvist

  1. Pingback: So, you wanna be a writer? « Debutantbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s